• Meny
  • Meny

Nabolag og bydeler i New York – mer enn bare Manhattan

De fleste tenker kun på Manhattan når de skal reise til New York selv om byen er offisielt delt inn i fem bydeler: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens og Staten Island. Det er plenty av områder å være i utenfor Manhattan selv om det er der de mest turistbesøkte stedene er. Så hvor bør man bo i New York? Det kommer jo selvfølgelig an på hva man foretrekker og hva man vil oppleve i byen som aldri sover, men det er flere alternativer og noe som passer for enhver.

Her vil de fleste bo

Midtown Manhattan er definert som området rundt Times Square, Herald Square og Empire State Building. Dette er det absolutt mest populære området for turister for det er her de fleste kjente stedene og shoppingen er. Her er det supert å bo dersom du er interestert i de mest kjente severdighetene, men det er også veldig dyrt. East og West Village er andre bydeler av Manhattan som er en mer ekte følelse av hva New York er.

Det er også mye billigere med overnatting her og det er mange barer og utesteder her. Dette er også et fint byområde for å se gatekunst og indymusikk, men på den andre siden kan disse bydelene oppfattes som litt shabby, men det er definitivt noen av de mest trendy bydelene i New York. Harlem er en bydel som har mye historie å by på, og det kan være en fin overraskelse samtidig som det er et mye billigere alternativ til down town.

Nedre Manhattan omfatter Chinatown, det finansielle strøket som Wall street, Seaport, World Trade Center og mye mer. Her er det mange severdigheter og attraksjoner med skyskrapere, restauranter og barer. Det er også i dette området (Sout Street Seaport) man kan ta ferge over til Staten og Liberty Island.

Bruk kollektivtransport

Med metroen i New York er det lett å komme seg over til de andre bydelene som Queens, Brooklyn og Bronx, men det kan ta rundt en time å komme seg fra Midtown Manhattan til Queens. Og bydelene utenfor Manhattan er ganske store, så det er nok best å finne overnatting nærmere sentrum av disse bydelene. Blant de bedre og tryggeste stedene er Astoria, Long Island City og Jackson Heights, alle i Queens, anbefalt for en annerledes opplevelse og følelse av New York.

Brooklyn har de siste årene blitt et veldig fremadgående nabolag der Ocean Hill og Brownsville trekkes fram som populære og fine steder å bo som turist. Staten Island er et annet fint område som tilhører New York, men er faktisk på grensen til New Jersy som er en av nabostatene.

Her er det også mange overnattingssteder med flott utsikt mot Manhattan til en mye billigere penge enn i selve bykjernen. Dersom man ikke er fremmed for å bruke litt tid på å reise til og fra New York sentrum så er dette kanskje ett av de bedre områdene å være, men man er litt isolert fra de mest kjente attraksjonene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *