• Meny
  • Meny

Komme deg fra John F. Kennedy flyplass og til sentrum

Takket være glimrende kollektivtransport er det svært enkelt å komme deg fra John F. Kennedy International Airport og til sentrumskjernen av New York.

Alternativ 1: Tog og subway

Aller først: Det er ingen subway-linjer eller toglinjer som kjører rett fra JFK og til Manhattan.

Når du skal fra JFK og til Manhattan så tar AirTrain deg fra flyplassen og enten til stoppet Howard Beach eller til Jamaica Station. AirTrain kjører først gjennom alle terminalene og så til enten Howard Beach eller Jamaica Station.

Om du tar AirTrain til Howard Beach så kan du ta subwayen videre inn til Manhattan derfra. Kjører du AirTrain til Jamaica Station har du to alternativer. Du kan enten ta subwayen videre inn til Manhattan, eller du kan kjøre LIRR toget (Long Island Rail Road). Både toget og subwayen stopper på ulike stasjoner i Manhattan, så gå av på stasjonen som ligger nærmest hotellet ditt.

Pris:
AirTrain og Subway: 7 dollar ( 5 dollar for AirTrain + 2 dollar for Subway)
AirTrain og LIRR-toget: ca 10-13 dollar (5 dollar for AirTrain og 5-8 dollar for LIRR-toget)

Tidsbruk:
AirTrain og Subway: minst en time
AirTrain og LIRR-toget: 35-50 minutter

Alternativ 2: Taxi

Dette er et svært enkelt alternativ dersom du vil raskt inn til Manhattan uten problemer. Alle terminalene har drosjene praktisk oppstilt like utenfor utgangen.

Pris: 45 dollar (flat takst) til alle destinasjoner på Manhattan + bombenger
Tidsbruk: 50-80 minutter – avhengig av trafikk

Alternativ 3: Shuttle Bus

Shuttle Bus er et svært godt alternativ både prismessig, tidsmessig og dersom du har med deg endel bagasje. Bussene kjører fra JFK og til tre ulike stopp på Manhattan: Grand Central Terminal, Port Authority og PENN Station. Det finnes flere ulike shuttle selskaper som kjører fra JFK og til Manhattan, men den helt vanlige airport shuttle bussen som New Yorkere har tatt i en evighet er den mest populære.

Disse bussene er hvite og har ”NYAS” skrevet i blått på seg. NYAS er en forkortelse for New York Airport Service.

Pris: 15 dollar
Tidsbruk: ca en time

Konklusjon

Det å benytte seg av kollektivtrafikken blir ofte beskrevet som ”suicide” og ”galskap” dersom du har med deg koffert eller mye bagasje. Har du kun med deg en liten sekk kan det gå greit. New Yorkere flest pleier enten ta en taxi, eller bruke ”Airport shuttle bus”.

Se også guiden som hjelper deg som skal til USA.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *