• Meny
  • Meny

Informasjon om stikkontakter og strøm

Hvordan er det så med elektriske produkter i USA? Kan du bruke de vanlige kontaktene på apparatenes strømforsyning, eller trenger du en adapter? La oss ta en titt på strømspenning og frekvens.

Mens effektverdien på strømspenningen i lokalnettet i Norge ligger på 230 volt og 50 hertz frekvens, har man i USA en effektverdi på strømspenningen på ca. 115 volt i lokalnettet, og 60 hertz frekvens. Dette betyr at du kan bruke apparater med strømspenning i sjiktet mellom 110 volt og 125 volt AC (alternating current = vekselstrøm).

Adapter og omformer for bruk i USA

Da Norge og USA har en ulik strømspenning vil du ha behov for en reiseadapter når du skal bruke ditt elektroniske produkt i USA. Ofte vil det være tilstrekkelig å bruke en adapter for å sørge for at du har et passende støpsel du kan putte i stikkontakten da et mangfold av apparater er skikket til å takle en effektverdi på 110 V – 240 V. Dette kan du eksempelvis kjøpe for en rimelig penge hos rimelige elektronikkforhandlere.

Har personlig kjøpt en reiseadapter fra Kjell & Company, og den fungerer helt utmerket. Med en maks belastning på 3450 watt fungerer den supert til alle typer vanlig hjemmeelektronikk. Adapter kan bestilles her.

Eksempel på stikkontakt i USA til venstre og typisk strømadapter for USA til høyre.

I sjeldne tilfeller vil det også være behov for en omformer, som da i all enkelhet er en volttransformator som gjør apparatet ditt skikket til å tåle 110 V. Dette gjelder særlig hårfønere som ofte er satt til å kun fungere på enten 110 V og 60 Hz, eller 220 V og 50 Hz. Sørg også for at du kjøper en omformer som takler den mengden Watt (elektrisk effekt) apparatet ditt kjører på. Heldigvis er de aller fleste elektriske apparater i dag satt til å takle både 110V og 230V. Og skulle ikke hårføneren takle spenning på 110 volt er det god trøst i at så godt som alle hoteller i USA har hårføner på rommene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *