• Meny
  • Meny

Hvordan komme seg fra Newark flyplass til Manhattan

Om du flyr med SAS til New York kommer du til å lande på Newark Airport og ankomme via terminal B. Når du skal ha transport fra Newark til sentrum (Manhattan) har du et par alternativer som er videre forklart nedenfor. Newark befinner seg ca. 25 kilometer sør-vest for Manhattan.

Alternativ 1: Airport pickup

Et særlig godt alternativ er å benytte seg av airport pickup. Det er uten tvil behagelig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil som venter på dere etter ankomst.

Turleverandøren Get Your Guide har blant annet spesialisert seg på å samle tilbydere som tilbyr transport fra Newark til ulike destinasjoner i New York. Du kan velge mellom egen bil og delt med andre reisende. Har dere behov for egnet transport for rullestol bør man ta kontakt i god tid. Bestill transport fra en av tilbyderne her.

Alternativ 2: Tog

Om du vil til Manhattan ved bruk av tog gjør du følgende.:

* Ta AirTrain-toget fra terminalen til Newark Liberty International Airport Station. Togstasjonen finner du i terminalbygget.
* Ta toget fra Newark Liberty International Airport Station til Penn Station (Pennsylvania Station). Toget kjøres av NJ Transit (New Jersey Transit).

Togene kjører ca. hvert 15. minutt i morgentimene og hvert 5-10. minutt om ettermiddagen og kvelden.

Pris: 120 kroner
Tidsbruk: Ca. 50 minutter

Newark Airtrain tog til Manhattan

Alternativ 3: Shuttlebuss

Bussene til Newark Airport Express er et glimrende alternativ som frakter deg rett fra Newark Airport og til Manhattan og holdeplassene Grand Central, Port Authority og PENN Station. Bussene er gule og blå, og har ”Newark Airport Manhattan” skrevet langs siden og fronten. Avgangstid er hvert 15. minutt i tidsrommet 04.00 – 01.00.

Pris: 160 kroner
Tidsbruk: ca 60 minutter

Det finnes også andre shuttleselskaper, men Newark Airport Express er absolutt å anbefale av hensyn til enkelhet, punktlighet og med tanke på prisen.

Alternativ 4: Taxi

Taxi er absolutt et godt alternativ når du ønsker en enkel løsning som gjerne kan koste noe mer. Følg skiltene ”Ground Transportation” eller ”Taxi” for å komme til bilene.

Pris: 630 kroner
Tidsbruk: Ca. 40 minutter

Konklusjon:

Dersom prisen er det viktigste kommer du billigst unna ved å reise med toget fra Newark Station. Noe dyrere er det å gå for en delt transportløsning fra Get Your Guide, men samtidig slipper du å bytte transportmiddel underveis.

Taxi er behagelig, men kan tidvis ha lange køer. Nettopp derfor er det så beleilig med forhåndsbestilt transport i form av airport pickup etter en lang reise. Har personlig blitt veldig glad i denne måten å reise på av hensyn til tidsbesparelsen. Kostnadsmessig er ikke prisen så gal, særlig dersom dere er flere i reisefølget. Transport kan bestilles her.

Les også guiden om hva du må huske på før du drar til USA.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *