• Meny
  • Meny

Newark flyplass i New York

Flyplassen har beliggenhet 19 km sør-vest for Manhattan og New Yorks kjente bykjerne. Newark flyplass er en av tre flyplasser som befinner seg innenfor New York Citys bygrenser. I tillegg til Newark har du John F. Kennedy International Airport og LaGuardia International Airport. Dersom du flyr med SAS så vil du lande på Newark.

Flyplassens fulle navn lyder Newark Liberty International Airport og har flyplasskoden EWR. Årlig står flyplassen for ankomst og avgang for ikke mindre enn 33 millioner passasjerer. Til sammenligning har Oslo Gardermoen 21 millioner årlige reisende.

Terminaler

Newark består av totalt tre terminaler som ligger i en halvsirkel. Internasjonale ankomster og avganger skjer fra terminal B. Du vil følgelig lande på terminal B dersom du flyr med SAS. Terminalene er knyttet sammen med toglinjer som kjøres av AirTrain.

Butikker på Newark

Blant flyplassens shoppingutvalg finner du eksempelvis en rekke spisesteder som Gallargher’s Steakhouse og Ben and Jerry’s, men også taxfreebutikker og flere butikker med smykker, klær og kosmetikk. Du finner også flere vekslingskontorer på Newark Airport, men det anbefales at du leser disse rådene om uttak av penger i New York for best mulig kurs.

Les videre om hvordan du kommer deg fra Newark til sentrum og Manhattan.

Priser på leiebil finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *