• Meny
  • Meny

Nabolag og bydeler i New York – mer enn bare Manhattan

De fleste tenker kun på Manhattan når de skal reise til New York selv om byen offisielt er delt inn i fem bydeler: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens og Staten Island.

Det er plenty av områder å være i utenfor Manhattan selv om det er der de mest turistbesøkte stedene er. Så hvor bør man bo i New York?

Det kommer jo selvfølgelig an på hva man foretrekker og hva man vil oppleve i byen som aldri sover, men det er flere alternativer og noe som passer for enhver.

Den beste beliggenheten

Midtown Manhattan er definert som området rundt Times Square, Herald Square og Empire State Building. Dette er det absolutt mest populære området for turister for det er her de fleste kjente stedene og shoppingen er. Her er det supert å bo dersom du er interessert i de mest kjente severdighetene, men det er også veldig dyrt.

Det er lyder, lys og en by som aldri  sover. I direkte nærhet har du de erkekjente attraksjonene som Broadway, Rockefeller Center og Grand Central Terminal. Området inkluderer ikke bare verdenskjente turistmål, men også flere restauranter og barer av svært høy kvalitet.

Skal du ha byens beste base som utgangspunkt er Midtown kanskje det aller mest fornuftige du kan velge.

Anbefalt hotell rundt Times Square

Knappe 300 meter fra Times Square ligger flotte Hampton Inn Times Square Hotel. Fra hotellet er det fem minutters gange til kjøpesenteret Macy’s. Hotellet har døgnåpen resepsjon, flotte fellesområder, treningssenter og frokost inkludert i prisen.

Samtlige rom har eget bad med gratis velværeprodukter. Rommene er dessuten utstyrt med gode senger, kaffetrakter, skrivebord, safe og TV.

Utrolig hjelpsomt personale som bistår med alt, enten det gjelder bagasje, teknisk assistanse eller nyttige tips.

Se flere bilder av rom og priser

Noe rimeligere – og fortsatt sentralt

East og West Village er andre bydeler av Manhattan som gir en mer ekte følelse av hva New York er. Her er det dessuten mye billigere med overnatting og utvalget av barer og utesteder er flerfoldig.

Dette er også et fint byområde for å se gatekunst og indie-musikk, men på den andre siden kan disse bydelene oppfattes som litt shabby, men det er definitivt noen av de mest trendy bydelene i New York.

Området preges av sine små og trivelige spisesteder, flere med et bra utvalg vegansk mat. Særdeles populært område for den yngre garde grunnet det nærliggende New York University.

Anbefalt hotell i East Village

Det kan være kjekt å ha et sted å lage mat når du er på tur. Det trenger ikke være avanserte retter, men det å ha muligheten er utvilsomt positivt. Leilighetshotellet East Village Hotel er inndelt i studioleiligheter, samtlige med egen fullt utstyrt kjøkkenkrok.

I nærområdet finnes et utrolig utvalg restauranter og utesteder. Flere kjent fra TV- og filmverdenen. Rommene innehar en trivelig sjarm, flere med stemningsskapende mursteinsvegger. Eget bad med dusj og badeartikler.

Se bilder av rom og priser

Stemningsfulle nabolag med markeder

Harlem er en bydel som har mye historie å by på, og det kan være en fin overraskelse samtidig som det er et mye billigere alternativ til Downtown.

Nedre Manhattan omfatter Chinatown, det finansielle strøket som Wall street, Seaport, World Trade Center og mye mer.

Her er det mange severdigheter og attraksjoner med skyskrapere, restauranter og barer. Det er også i dette området (South Street Seaport) man kan ta ferge over til Staten og Liberty Island.

Chinatown kjennetegnes for sine mange markeder og spennende utsalgssteder. Det å komme til Chinatown kan nærmest føles som å komme til et nytt kontinent. Du gjør lurt i å ankomme Chinatown på tom mage. Det bugner nemlig av deilige og rimelige delikatesser.

Anbefalt hotell i Chinatown

Et av Chinatowns aller beste hoteller lyder navnet Hotel 50 Bowery. Sentralt plassert og det perfekte utgangspunkt for de nære nabolagene Lower East Side, Soho og Little Italy. Med kollektivtrafikk eller taxi er du naturligvis heller ikke langt unna Midtown og Central Park.

Moderne og flott hotell med utrolig gjennomført service i alle ledd. Stilfulle rom med eget bad, skrivebord, badekåpe og velværeprodukter fra Jonathan Adler. Gratis trådløst internett og døgnåpent treningsstudio.

Se bilder av rom og priser

Brooklyn og andre bydeler

Med metroen i New York er det lett å komme seg over til de andre bydelene som Queens, Brooklyn og Bronx, men det kan ta rundt en time å komme seg fra Midtown Manhattan til Queens. Bydelene utenfor Manhattan er ganske store, så det er nok best å finne overnatting nærmere sentrum av disse bydelene.

Blant de bedre og tryggeste stedene er Astoria, Long Island City og Jackson Heights, alle i Queens, anbefalt for en annerledes opplevelse og følelse av New York.

Brooklyn har de siste årene blitt et veldig fremadstormende nabolag der Ocean Hill og Brownsville trekkes fram som populære og fine steder å bo som turist. Staten Island er et annet fint område som tilhører New York, men er faktisk på grensen til New Jersey som er en av nabostatene.

Her er det også mange overnattingssteder med flott utsikt mot Manhattan til en mye billigere penge enn i selve bykjernen.

Dersom man ikke er fremmed for å bruke litt tid på å reise til og fra New York sentrum så er dette kanskje ett av de bedre områdene å være, men man er litt isolert fra de mest kjente attraksjonene.

Anbefalt hotell i Brooklyn

Området Williamsburg i Brooklyn har jevnt over hatt en økende popularitet blant turister, og det med god grunn. Det er trendy, stilfullt og spekket med gode plasser for mat og drikke. Midt blant disse attraksjonene ligger Pod Hotel Brooklyn.

Hotellet har kanskje ikke den klassiske sjarmen mange foretrekker, men jeg liker simplisiteten i utførelsen. Det er rent og enkelt å være gjest her. T-banen ligger et par minutters gange fra hotellet. Med metroen er du på Manhattan på 5 minutter.

Praktiske rom med alt det du trenger. Ikke de største av størrelse, men svært god plassutnyttelse. Komfortable senger og eget bad på alle rom.

Se bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *