• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i New York burde du oppleve?

I verdensmetropolen New York finner man flere berømte severdigheter enn mange andre steder. Noen er enkeltstående, som for eksempel Frihetsgudinnen og Empire State Building, andre igjen hele bydeler, som Little Italy eller Chinatown. Alle like besøksverdige, med mengder av spennende ting å både se og gjøre.

Frihetsgudinnen er vel kanskje den attraksjonen flest forbinder med New York, og den er også en av de mest besøkte. For å komme dit må man ta turen ut med båt, noe mange kombinerer med et besøk på Ellis Island, øya hvor immigrantene ankom før de ble sluset videre inn til fastlandet i Amerika.

New Yorks høyeste skyskraper

Empire State Building fungerer som kontorbygning, men det er fullt mulig å både komme innenfor, og opp i høyden, hvor det er en fantastisk utsikt over New York. Skyskraperen er byens høyeste, noe den har vært siden terroraksjonen i 2001, da tvillingtårnene til World Trade Center ble angrepet og kollapset.

Området World Trade Center lå på kalles i dag Ground Zero, og består av en annen turistattraksjon, 9/11 Memorial, et parkanlegg hvor man kan se hvor tvillingtårnene opprinnelig sto, samt navnetavler over alle som omkom i angrepet. Det finnes også et museum på området.

Parker og museer

Central Park i hjertet av Manhattan er New Yorks grønne lunge, og inneholder flere turstier, benker og rasteplasser, og en mengde mindre statuer og aktiviteter for hele familien. Parken blir også brukt til konserter av forskjellige slag, og regnes for trygg å ferdes i i dagtimene.

New York byr også på en rekke museer innen kunst og kultur, blant annet ligger det opprinnelige Guggenheim Museum her, The Museum of Modern Art og The Metropolitan Museum of Art, for å nevne noen.

Er man til fots, kan det kanskje friste med en spasertur gatelangs på Broadway, eller innom Times Square, eller hva med en tur over Brooklyn Bridge? Mulighetene er mange, og man kan velge hvorvidt man ønsker å reise litt på kryss og tvers med kollektive transportmidler, eller om man ønsker å melde seg på en av de mange rundturene som arrangeres. Sistnevnte er nok det mest praktiske rent tidsmessig, men velger man å selv finne veien, kan det dukke opp mange impulsive godbiter man ellers vil gå glipp av.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *