• Meny
  • Meny

Little Italy på Manhattan

Little Italy på Manhattan var opprinnelig et nabolag tett befolket med italienere, hvoretter det også fikk sitt navn. Spesielt rundt 1900 da den italienske immigrasjonen var på topp samlet mange italienere seg i området, og man kunne til forveksling tro man slett ikke var i New York eller Amerika overhodet. I dag består området av en noe mer blandet befolkning, men fortsatt bærer Little Italy stort preg av hvor navnet stammer fra.

Vandrer man rundt i Little Italy er det lett å se hvorfor det kalles nettopp det, og hele bybildet er tydelig merket av både det italienske språket, og ikke minst kulturen. Det er hit man skal gå for å finne tradisjonelle italienske restauranter med et autentisk innhold, både hva ansatte og meny angår.

Festival i Little Italy

Fortsatt bærer innbyggerne sine italienske familienavn med stolthet, og flere av dem, spesielt den eldre garde, snakker fortsatt også språket, og kommer man til området i september, får man også med seg en vaskeekte italiensk festival, da det er den italienske patron Saint Naples som feires med hva som i dag kalles Feast of San Gennaro. En festival med opptog, konserter og mengder av italiensk kultur, og ikke minst mat.

Tidligere hadde Little Italy rykte på seg for å være den italienske mafiaens hovedsete i New York, noe det ikke er grunnlag for lenger idag. Likevel kan det være spennende å vandre rundt i de smale smugene og drømme seg bort til fordums tid med mafiosoer og kneskålknusende gorillaer, og ikke minst besøke flere av de kjente stedene fra filmen The Godfather, hvor familien Corleone spilte en viktig rolle. Les også om det spennende Chinatown, et annet nabolag på Manhattan med svært høy andel av mennesker med asiatisk bakgrunn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *