• Meny
  • Meny

10 opplevelser du bør få med deg i New York

New York er full av opplevelser. Det er umulig å få tid til alt, men disse 10 opplevelsene burde du prioritere.

1. Opplevelser for de som liker sport: Baseballkamp eller basketballkamp

Det er en stor opplevelse å få med seg en kamp mens man er i New York. Selv for de som i utgangspunktet ikke følger med på hverken fotball, baseball eller basketball. Det er noe spesielt med stemningen og det er en unik opplevelse å være tilstede på et så stort og flott arrangement. Man kan enten se baseball, New York Yankees i aksjon. Eller basketball – New York Knicks på hjemmebane.

2. Musikal på Broadway

Det er faktisk et must å se en eller flere musikaler på Broadway. Du har mange å velge mellom. De aller fleste kan gå god for at «The Lion King» er en ekstraordinær opplevelse. «Chicago» kan heller ikke bli feil.

3. Busstur

Ved å ta en «Hop on, Hop off»-busstur blir man raskere kjent med byen, det kan komme godt med for resten av ferien. Inntrykkene er mange mens du suser igjennom byen som aldri sover. Da får du også muligheten til å se mange mennesker, og se byen i bevegelse.

4. Unik opplevelse: Helikoptertur

Dette er en opplevelse som koster en del, men det vil være verdt det når du får se byen fra lufta og kjenne sommerfuglene i magen. Du kommer til å forelske deg i det du ser, i løpet av få sekunder. Har du råd, bør du prioritere en slik helikopter-tur. Denne turen angrer man definitivt ikke på at man prioriterte.

5. Empire State Building

Empire State Building er ikke bare en flott bygning, men også et utsiktspunkt. Ta turen opp de mange etasjene og få deg en magisk opplevelse når du får se enorme deler av byen på en gang.

opplevelser-new-york

6. Central Park

Man kommer ikke unna å ta seg en tur til Central park. Der kan man velge å ta en spasertur for å få med seg den store parken, eller man kan velge å gjøre ulike ting. Her ligger det blant annet en dyrepark som heter «Central Park Zoo». Det er også veldig populært å ta seg en joggetur igjennom parken – er du glad i å trene bør du ha testet dette.

7. Båttur/Cruise

Det finnes mange ulike båtturer som gir deg en unik opplevelse. Enten i form av sightseeing, eller som et cruise der du kan nyte god mat og drikke, samtidig som du har god utsikt. Du kan få båtturer både når det er mørkt og når det er lyst. Et middagscruise er absolutt å anbefale.

8. Chelsea Market

Elsker du mat og blir fort fascinert av matvarer? Da må du ta deg en tur til Chelsea Market. Her kan det fort gå litt penger, men uansett får man se mye man ikke ser i Norge. Det er mye å se på når du kommer til Chelsea Market, ikke bare mat og drikke – men det er lukter og smaker som står i sentrum, så klart.

9. Coney Island

En opplevelse som kommer til å være med deg for alltid. En liten halvøy som byr på både en vakker strand og en fornøyelsespark som sprer glede. Sett av en hel dag, ta karuseller, gå en tur bortover den vakre stranda, spis «Corn dog» og avslutt med sukkerspinn. Det er en opplevelse i seg selv å se denne utrolige og halvøya som ligger i Brooklyn.

10. The Met

The Met er et museum man er nødt til å få med seg. Ikke bare er innsiden og «innholdet» engasjerende, men selve bygget og utsiden er intet mindre enn praktfult. Her bør du ta deg noen timer og kjenne at kunsten rører ved deg.

Vi håper du velger deg ut noen fantastiske opplevelser i New York!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *