• Meny
  • Meny

Derfor MÅ du ha reiseforsikring når du reiser til New York og USA

De siste årene har vi sett flere eksempler på nordmenn som reiser til USA uten reiseforsikring. Dette i seg selv må kunne sies å være økonomisk russisk rullett. Det kan gå bra, men prisen du betaler dersom noe skjer kan bli skyhøy!

Forsikringselskapene har årlig flere eksempler på nordmenn som blir syke i utlandet der sykehusregningen har oversteget én million kroner. Tall fra Helsedirektoratet viser at mellom 100-150 norske turister i USA ber om hjelp fra den norske stat til å betale legeregningen hver uke.

Det europeiske helsekortet har ingen dekning i USA. Turister som blir syke i USA blir derfor avvist av Helfo dersom de tar kontakt vedrørende dekning av behandlingen.

Det er spesielt to fakturer som gjør at sykehusegningen i USA kan bli en svært kostbar affære. For det første er behandlingen trolig verdens beste, og i tillegg er legene redde for å overse sykdom i frykt for å bli saksøkt.

Hva bør du så se etter når du tegner en reiseforsikring for reise til USA? Vi har laget en sjekkliste for deg.

1. Skaff en egen reiseforsikring

Flere er forsikret dersom man betaler for over halve reisens transportkostnader med kredittkortet. Det anbefales dog at du går til anskaffelse av en egen reiseforsikring i tillegg til denne, gjerne en helårsforsikring som også dekker innenlandsreiser til hytta. Dette fordi forsikringen gjennom kredittkortet ofte har varierende dekningsgrad.

2. Se hvor lenge reiseforsikringen varer

Som oftest har reiseforsikringen dekning for ca. 30-45 dagers reise. Det vil i praksis si at dersom du skal reise over varighetsgrensen er du nødt til å reise hjem til Norge, og så tilbake til USA. Ufattelig tungvint. Enkelte reiseforsikringer kan utvides mens du er på reise.

3. Sjekk dekningen ved “risikoreiser”

Ikke alle forsikringer har dekning dersom du har planlagt å dykke, hoppe i strikk og lignende spenningsmomenter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

reiseforsikring-usa-new-york-tips

4. Se om du har reiseforsikring gjennom jobben

Dobbelforsikring er en unødvendig kostnad. Vær dog obs på at enkelte jobbforsikringer kun gjelder for firmareiser, og ikke for fritidsreiser.

5. Vær nøye dersom du bestiller forsikring for flere

Kjøper du reiseforsikring for flere, eksempelvis for samboer, familie eller barn må du være nøye med å formidle hvilke andre personer forsikringen også skal gjelde for. Dette må også være formidlet i forsikringsbeviset du får.

6. Undersøk priser og dekning grundig

Du kan fort spare opptil 500 kr i året ved å droppe de dyreste forsikringene til fordel for et av de billigere forsikringsselskapene med nesten identiske vilkår. Finansportalen har en kjekk funksjon som lar deg sammenligne reiseforsikringer. Den finner du her.

7. Sammenlign følgende punkter

Det er spesielt noen punkter du bør ta hensyn til ved valg av forsikring:
– Reisegods
– Varighet/antall dager
– Reisesykdom
– Hjemreise ved sykdom
– Ulykke på reise
– Ansvarsforsikring
– Rettshjelp

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar