• Meny
  • Meny

Manhattan

Mange går med den troen av at Manhattan er New York, men dette er ikke helt riktig. Manhattan er riktignok en bydel i byen New York City som ligger i delstaten New York. Bydelen har rundt 1,6 millioner innbyggere, men et mye større antall årlige tilreisende. Manhattan er en øy som omringes av elvene Hudson River, East River og Harlem River. Vest for Manhattan finner du New Jersey, i nord og nord-øst ligger Bronx, mens du kommer til Brooklyn og Queens ved å kjøre over broene i retning sør og sør-øst.

Attraksjoner på Manhattan

Empire State Building, Grand Central Station, Central Park, Times Square, Chinatown og Fifth Avenue? Du har sikkert hørt alle navnene, og for et riktig inntrykk av New York slik det fremstilles gjennom uttalige reiseprogrammer og medieutgivelser så burde du svippe innom alle sammen, men Manhattan er så mye mer enn bare disse kjente attraksjonene.

Er du glad i shopping burde du definitivt kaste deg på subwayen og komme deg til Century 21 Department Store som holder til sør på Manhattan. Om vakkert undertøy er mer din shoppingstil så kan en tur til Victoria Secrets butikk være noe. Her blir selv gutta frivillig med på jentenes storshopping.

Manhattans nabolag

Manhattan er inndelt inn i ulike nabolag med Financal District i sør og Harlem, Upper West Side og Upper East Side i nord. Mellom Upper West Side og Upper East Side ligger den kjente parken Central Park. Sørover fra Central Park ligger eksempelvis Chelsea, Greenwich Village, SoHo, Little Italy og asiatiske Chinatown. Manhattan deles også inn i Uptown, Midtown og Downtown.

Genrelt blir områdene nord på Manhattan sett på som de dyreste og mest fasjonable. Upper East Side er et strøk som gjerne huser mange personer med høye sjefsstillinger og generelt mye rikdom. Nabolagene Chelsea og West Villiage blir beskrevet som et av de mer trendy og hippe områdene på Manhattan. Helt sør finner du Financial District som gjerne er livlig og spennende om dagen, men nesten spøkelsesaktig tomt om natta.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *