• Meny
  • Meny

Brooklyn

Sør-øst for Manhattan ligger Brooklyn, en av New York Citys fem bydeler. De øvrige bydelene er Staten Island, Queens, Bronx og Manhattan. Mer enn 2,5 millioner innbyggere holder til i Brooklyn. Faktisk kan så mange som én av sju innbyggere i USA spore sine familierøtter tilbake til Brooklyn.

Hva skjer i Brooklyn?

Brooklyn er kjent for å være en bydel der folk med ulik geografisk og kulturell bakgrunn samles og bor sammen. På bakgrunn av dette tilbys du utrolig mange spennende kulturtilbud. Prøv eksempelvis en tur til Brooklyn Museum of Art eller New York Aquarium som holder til på sørsiden av Brooklyn. Om du reiser til New York om våren og liker synet av vakre planter og trær så er du helt nødt til å besøke Brooklyn Botanic Gardens da parkens enestående japanske cherry blossom trær blomstrer for full hals med sine iøynefallende, rosa blomster.

Øvrige attraksjoner som topper listene for Brooklyns mest populære severdigheter er blant annet Brooklyn Tabernacle, Park Slope og Jacques Torres Chocolate.

Mens Manhattan er stedet for tre stjerners Michelin-restauranter så burde du også stikke over til Brooklyn for å smake på det mer rustikke kjøkkenet. Søk deg da til nabolag som Bensonhurst og Brighton Beach der de kjører det samme løpet de har kjørt i alle år og lager mat spekket med tradisjoner.

Komme seg fra Manhattan til Brooklyn

Fra Manhattan kommer du til Brooklyn ved å eksempelvis kjøre over Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge eller Williamsburg Bridge. Velg blant transportmidlene t-bane (subway), buss, taxi eller tog. Du kan også kjøre via Brooklyn Battery Tunnel eller ta en av de gule fergene til New York Water Taxi.

Forøvrig kan det anbefales at du dropper kollektivtrafikk, men heller går over til Brooklyn via Brooklyn Bridge. Du har da enda lenger tid til å suge til deg alle sanseinntrykket som både synet av Manhattan og Brooklyn gir deg. For en spennende twist på det hele så kan du gå over når mørket har lagt seg. Da er du sikret en utsikt over Manhattans Skyline du aldri vil glemme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *