• Meny
  • Meny

Brooklyn Bridge

Denne historiske broen med åpningsdato i 1883 er et av New York Citys mest kjente landemerker. Broen er en av tre broer som fører bydelene Brooklyn og Manhattan sammen, med East River like under. De øvrige to broene er Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge. Da den ble bygget var den verdens lengste hengebro med en lengde på 1825 meter.

Broens designer var den tyskfødte ingeniøren John A. Roebling som også sørget for at broen fikk et imponerende langt hovedspenn på 486,3 meter. John stod med det for broen som er en av de mest enestående eksemplene innen ingeniørkunst fra 1800-tallet.

En del av innbyggernes hverdag

Broen er i dag en viktig trafikkforbindelse for pendlere som reiser mellom Brooklyn og Manhattan. De seks feltene som broen innehar er forbeholdt personbiler, mens busser, varebiler og trailere må bruke andre overganger.

Som turist i New York burde Brooklyn Bridge stå på listen over attraksjoner du er lysten på å oppleve. Dels fordi broen er et av byens mest kjente byggverk og en vesentlig del av folks hverdag, men også fordi du kan få et eventyrlig godt overblikk over Manhattan Skyline. Gangfeltet på Brooklyn Bridge består av ett flere meter bredt felt som deles av en midtlinje.

Dødsfall

Gjennom tidene har dessverre broen vært gjenstand for endel dødsfall, både selvmord og ulykker i broens byggeprosess. Under den 14 år lange byggeprosessen mistet over 20-30 personer livet, mens det første selvmordet kom i 1885 da Robert Emmet Odlum døde av interne blødninger etter å ha hoppet utfor. Broens ingeniør døde også under byggeprosessen etter å ha fått sin fot knust i en ulykke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *