• Meny
  • Meny

Central Park

Mest sannsynlig så har du hørt om parken Central Park gjennom uttallige scener fra både tv- og filmverdenen. Central Park er hele New Yorks stolthet og befinner seg i bydelen Manhattan omringet av nabolagene Upper West Side til vest, Upper East Side i øst, Harlem i nord og Midtown West i sør.

Langs Central Parks østre langside går den kjente gaten 5th Avenue, mens gaten Central Park West går langs parkens vestre langside. Parken dekker et område på 3,41 kvadratkilometer og har en lengde på 4 km og en bredde på 0,8 km.

Hva finner du i Central Park?

Central park brukes først og fremst som et rekreasjonsområde der folk slapper av og ser på de forbipasserende, men parken er også hjemsted for tennisbaner, baseballbaner, teatre, fontener og de enormt populære skøytebanene som settes opp om vinteren. I parken ligger også Metropolitan Museum of Art og Central Park Zoo.

Central Park består av over 9.000 benker, 24.000 trær og 150 drikkefontener. Om du ønsker absolutt stillhet kan du besøke et av parkens åtte stilleområder der musikkinstrumenter er forbudt og musikk kun kan høres via headsett. Her er det heller ikke lov å løpe eller bedrive sport. Et absolutt perfekt sted for avslapning fra storbyens ellers kokende folkeliv.

Bryllyp i Central Park

For deg som drømmer om å gifte deg i New York så utgjør Central Park et perfekt scenario. Hva med en vakker seremoni og bildetakning ved Conservatory Garden – delen av Central Park som består av seks hektar med vakre blomster og planter i engelsk, fransk og italiensk stil?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *