• Meny
  • Meny

Metropolitan Museum of Art

Langs Fifth Avenue finner du det historiske museet Metropolitan Museum of Art. Geografisk sett så ligger museet med 82nd Street på sin østre side og Central Park til vest. Bygget har beliggenhet i den delen av Fifth Avenue som kalles «Museum Mile». Gaten har fått sitt navn pga den store tettheten av museer. Etter åpningen i 1872 har museet vokst til å bli et av verdens mest innholdsrike og viktigste. På folkemunne blir museet kalt for «The Met».

New York består av flere virkelig store museer, men Metropolitan Museum of Art er virkelig gigantisk! Du vil garantert bli imponert av byggets fasade som nærmest ligner på et enormt palass med sine vannfontener, søyler, steinfigurer og den enorme trappesatsen.

Utstillinger og samlinger

Utstillingene fordeler seg på 19 avdelinger og består av over to millioner gjenstander. Samlingene er en salig blanding av ulike tidsepoker og verdensdeler. Blant annet så inneholder utstillingene deler fra det gamle Egypt, antikken, modernismen og selvfølgelig artikler og gjenstander fra den amerikanske historien.

I våpenavdelingen kan du se helt fantastiske rustninger, skjold, sverd og våpen fra senmiddelalderen, antikken og det romerske keiserriket. Se også de utrolige gjenstandene fra tidligere konger og prinsesser, samt den imponerende samlingen av amerikanske våpen fra 1800-1999. Spesielt stor er samlingen av våpen fra den amerikanske produsenten Colt.

Designerdrakter

Av andre spennende utstillinger så finner du kinesiske malerier, asiatisk hage, gruvemalerier gjort av aboriginerne, islamske krukker, malerier av Rembrandt og tremodeller funnet i en egyptisk grav. Tilhengere av moderne kostymer og klesdrakter kan glede seg over utstillingen med klær fra Chanel, Versace og Yves Saint Laurent. Museet har til enhver tid en rekke kortvarige utstillinger, som blant annet en utstilling gjort med hjelp og inspirasjon fra Alexander McQueen.

Den egyptiske delen av museet inneholder mer enn 26.000 gjenstander, blant annet et enestående tempel som ble gitt og sendt til USA som en gave.

Er du glad i gallerier og kunstutstillinger så kan det anbefales at du bruker en dag langs Museum Mile, gjerne etterfulgt av en tur gjennom Central Park for avslapping og samling av energi. Innen en radius på et par hundre meter finner du en stor mengde gallerier som har alt fra koreanske tegninger til oljemalerier av John Singer Sargent.

Hvordan komme seg dit:
Subway nr 4, 5, og 6 til 86th Street stasjon. Herfra er det ti minutter gange til museet.
Buss nr. M1, M2, M3, M4, M79 og M86.

Billetter og åpningstider:
hjemmesidene til museet finner du utfyllende informasjon.

Adresse:
1000 Fifth Avenue

Telefon:
212-535-7710

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *