• Meny
  • Meny

Brooklyn Museum – populær kunstinstitusjon

I bydelen Brooklyn finner vi kunstsamlingen Brooklyn Museum, New Yorks nest største samling av kunst med sine imponerende verker som totalt teller rundt halvannen million. Det var det kjente arkitektfirmaet McKim, Mead and White som stod for planleggingen av det nå 52.000 kvm store, monumentale bygget i klassisk mur som åpnet i 1897.

Museets samlinger

De mektige samlingene som stilles ut i USAs nest største museum, representerer et bredt spekter av både tidsepoker, stilarter og geografisk tilknytning. Spesielt amerikansk kunst fra kolonitiden fra 1500-tallet og utover er sterkt representert i form av malerier og gjenstander. Museets kanskje best renommerte samling er likevel kolleksjonen av afrikanske og egyptiske gjenstander og malerier fra epoken 1600-tallet til 1900-tallet. Gå ikke glipp av de flotte og velbevarte tremaskene, smykkene og de små figurene som tar deg tilbake flere tusen år med religiøs historie.

Et av Brooklyn Museums virkelig store trekkplaster er kunstinstallasjonen “The Dinner Party”, konstruert og satt sammen av den feministiske kunstneren Judy Chicago. Kunstverket består av et triangulært bord der hver enkelt av de 39 spiseplassene berømmer sentrale kvinner som har betydd mye for tradisjonell tekstilkunst og klassiske maleteknikker. Museet i sin helhet er praktisk inndelt i kunst knyttet ulike verdensdeler og stilarter der du finner avdelinger som dekker europeisk, amerikansk, afrikansk, asiatisk og samlinger fra Oseania.

Komme deg til Brooklyn Museum:
Det enkleste er nok å ta T-banen som tar deg til stasjonen “Brooklyn Museum”, like ved museet. Linje nr 2, 3 og 4 kjører direkte fra Manhattan til denne stasjonen. Et besøk til museet kan gjerne kombineres med en tur innom Brooklyns botaniske hage, en vakker kulturinstitusjon med et herlig utvalg japanske kirsebærtrær, bonsaitrær, sjeldne blomster og vekster.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *