• Meny
  • Meny

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Kanskje du trenger en pust i bakken og et velfortjent avbrekk fra shoppingrunder og kokende folkeliv? Hva med en tur til Intrepid Sea, Air & Space Museum, et museum rettet mot historiens imponerende, arkitektoniske perler innen militær- og maritim historie?

Historiske båter og luftfartøy på Intrepid

Intrepid er først og fremst en reise gjennom virtuelle og interaktive utstillinger med innovativ teknologi og vanvittig store fly, ubåter og romferger. Du kan gjerne kalle det en gigantisk med lekebinge for både små og store! Det er gjerne noen fartøy som trekker ekstra mye oppmerksomhet, herunder faller blant annet en Concorde SST, romfergen Enterprise (verdens første romferge), hangarskipet USS Intrepid, ubåten USS Growler og Lockheed A-12. Sistnevnte et rekogneringsfly operativt i perioden 1963 til 1968, i all hovedsak med funksjon i å gjøre observasjoner og kartlegge fra luften.

Museet er først og fremst fokusert rundt de tidligere nevnte fartøyene, da med mulighet til å eksempelvis vandre på hangarskipet Intrepid og titte nært på et tyvetalls fly. Hangarskipet er blant annet kjent for sin rolle under andre verdenskrig, den kalde krigen og Vietnamkrigen. Morsomt kan det også være å ta en tur inne i den dieseldrevne ubåten USS Growler for en nærmere inspeksjon av mannskapets messe, kontrollrommet og de topphemmelige torpedorommene.

Museets supersoniske Concordefly fra British Airways er et friskt pust fra fortiden og kjent som et godt stykke anglofransk ingeniørkunst som kunne ta deg over Atlanterhavet fra Paris og London, til New York og Washington DC på under halvparten av tiden av hva vanlige jetfly brukte. Concorde pensjonerte sine fly som følge av den tragiske ulykken i 2000 der 113 mennesker mistet livet, og grunnet flybransjens usikkerhet i kjølvannet av terrorangrepet 11. september 2003.

Intrepid ligger lokalisert på den vestre siden av Manhattan, i nabolaget Hell’s Kitchen og således ikke så langt unna Riverside Park om dere ønsker å kombinere besøket med et innsug av frisk luft og grønne omgivelser. Museet er nok et videre eksempel på hvor komplekst Manhattan faktisk er, med enorme museer, bygninger og muligheter innenfor alle sjangre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *