• Meny
  • Meny

The Cloisters – kunst fra middelalderen

På den nordre spissen av Manhattan ligger en særegen underavdeling av det kjente Metropolitan Museum of Art i noen svært vakre middelalderaktige bygninger. Rett og slett av en slik spesiell karakter at du setter tvil på at det faktisk ligger på ellers travle og skyskrapermektige Manhattan. Museet holder til i Fort Tryon Park (Washington Heights), innehar en mektig utsikt over Hudson River, og har satt sitt hovedfokus på middelalderkunst fra Europa.

The Cloisters stod ferdig i 1938 etter en flere år lang forberedelsesprosess med klargjøring av bygninger og samling av verker. Charles Collens stod for designet, mens Joseph Breck hadde ansvaret for utstillingene og puslespillet med å sørge for at verkene stod utstilt i henhold til riktig tidsepoker.

Klassiske bygninger med autentiske hager

En stor andel av museets besøkende kommer dog ikke spesielt for de utstilte bildene og gjenstandene i seg selv, men snarere de unike og historiske klosterbygningene som stammer fra Middelalderkonstruksjoner i Europa, da spesielt fra Frankrike. Tre av klosterne innehar også idylliske hager, rekonstruert og designet slik hagene skal ha vært i middelalderen i følge informasjon funnet i eldre bøker og skrifter.

Når det gjelder utstilte verker så kan du være vitne til omlag 5.000 gjenstander, nesten utelukkende fra 1100 – 1400-tallet. En stor andel av utstillingene tilhørte tidligere George Grey Barnard, en amerikansk skulptør som gjorde middelalderkunst til sitt virkelige fagfelt, noe man naturlig nok så gjennom hans store samling. Mer spesifikt så kan du se en imponerende samling av metallverker, manuskripter, emaljerte produkter og farget glass. Museets virkelige høydepunkter er riktignok rommet avsatt til en rekke verdifulle gjenstander, herunder en håndtegnet og fullverdig kortstokk, smykker av gull og et sølvskrin formet som en arm. Verdt å se er også verket med navn “The Hunt of the Unicorn”, en gruppe vevede bilder i ull, silke og metalltråder som tok for seg jegere og adelsmenn, og deres fascinasjon for enhjørningen.

Komme deg til The Cloisters:
Ta T-banen til 190 Street, hvor du så går de resterende 10 minutter til fots gjennom Fort Tryon Park.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *