• Meny
  • Meny

Skyscraper museum – Om Manhattans skyskrapere

Hva med å besøke et av museene som virkelig fokuserer på en av de røde trådene langs Manhattans Skyline, skyskraperne? I den søndre delen av Manhattan, nærmere bestemt i Battery Park, ligger skyskrapermuseet, grunnlagt i 1996. Åpnet og drevet av Carol Willis, en kunnskapsrik kvinne med urban design og arkitektonisk historie som sitt spesialfelt.

Hva kan du oppleve på Skyscraper museum?

Et besøk på museet er først og fremst en reise gjennom skyskrapernes historie og hvordan de har forandret seg i henhold til byggetrender og design. I fokus er også den evige kampen om hvem som har bygget den største skyskraperen med tanke på grunnflate per etasje og antall etasjer, men naturlig nok så er det høyden som vektlegges mest.

Med sine ca. 470 kvm er museet å regne som et lite museum sammenlignet med andre utstillinger og gallerier på Manhattan, men for mennesker som elsker de arkitektoniske sidene ved byplanlegging og bygningsstruktur så finner du likevel nok å titte på. Museet innehar en rekke permanente utstillinger med fotografier og plakater over Manhattan der du kan se hvordan bybildet har endret seg gjennom tidligere tiår. Fascinerende er også de to svært detaljerte modellene i treverk av Midtown og Downtown, samt de originale modellene av World Trade Center.

Det å besøke Skyscraper museum kan fort gjøres på en time, så du har mer enn nok tid til å kombinere besøket med en tur til minnesmerket etter 11.september, og en fergetur med Staten Island Ferry, to av de store attraksjonene på Lower Manhattan.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *