• Meny
  • Meny

Staten Island Ferry

New York City består av totalt fem bydeler – Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island. For å komme deg fra Manhattan til Staten Island kan du enten kjøre via Brooklyn eller du kan ta den populære fergen som går fra sørspissen av Manhattan og til den nordre enden av Staten Island.

Mer presist så kjører fergen fra Whitehall Terminal Manhattan (South Ferry) som ligger like øst for Battery Park på Manhattan og til St George Terminal på Staten Island. Hver dag kjøres 109 avganger, fordelt på totalt åtte ferger. Fergene drives av New York City Department of Transportation.

I likhet med T-banen i New York, så kjører også Staten Island Ferry hele døgnet, hele året. I rushtiden går fergene med 15 minutters intervaller, mens de går hver time om natta. Fergene kjennetegnes ved sin noe udelikate oransje farge og “Staten Island Ferry” som står skrevet i enorme bokstaver på fergenes langside.

Hvorfor burde du ta ferga?

Det å kjøre en av fergene er først og fremst en vanvittig spennende reise gjennom New York Citys historie og en smak på New Yorkernes identitet. Fergene har gjennom mange år vært en av de elementære bitene i byborgernes hverdag.

Du får ikke bare en bit av historien ved å kjøre med Staten Island Ferry, men også spektakulære utsikter til den nedre delen av Manhattan og fantastiske Manhattan Skyline. Underveis får du som reisende også et utmerket overblikk av Frihetsgudinnen.

Innen film- og TV-verdenen har Staten Island spilt en sentral rolle i blant annet Sex og singelliv, Wall Street og American Gangster. Joey i Friends påstår også å ha hatt sex på fergen.

Reisetid:
Ca. 25 minutter

Priser:
Gratis

Avganger:
Detaljerte rutetider finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *