• Meny
  • Meny

Opplev Queens

Queens utgjør en av fem bydeler i New York City. De fire andre er Brooklyn, Bronx, Manhattan og Staten Island. Sammenlignet med de andre bydelene så kan Queens skilte med det aller største flatearealet og det nest høyeste innbyggertallet. Bydelen har 2,3 millioner fastboende og er med det kun slått av Brooklyn. Gjennom valgene de siste ti årene 60-65 % av innbyggerne i Queens stemt på Demokratene, mens rundt 15 % har stemt på Republikanerne.

Bydelen har Brooklyn på sin sørvestre side og er tilknyttet Manhattan og Bronx via bruer og tunneler. Et av kjennetegnene til Queens er dens konsentrasjon av folk med ulik etnisk bakgrunn. De fastboende har bakgrunn fra over 100 ulike land og snakker rundt 140 språk flytende. Videre huser bydelen to av New Yorks Citys hovedflyplasser, LaGuardia Airport og John F. Kennedy International Airport. Flyplassen Newark utgjør den siste flyplassen i det viktige trekløveret av flyplasser.

Hva burde du gjøre i Queens?

Queens er ikke like tettpakket med kjente attraksjoner som Manhattan, men kan by på en god del urbane severdigheter som du med fordel burde dra til. Eksempelvis kan du sniffe inn god urban stemning på uteserveringen ved The Bohemian Hall and Beer Garden. Dette er spesielt populært om sommeren da du kan fråtse i deilig mat, picnicbord, kald øl, live-musikk og masse bakgårdsfølelse.

En smak på det kulturelle mangfoldet av Queens får du ved å dra til Jackson Heights som først og fremst er en mix av India og Asia. Her bugner det av særegen mat, musikk fra Bollywood, små gateshapper og smykkebutikker med gull som sin spesialitet. Chinatown i Queens (New Yorks nest største Chinatown) er et morsomt innslag med sin autentiske mat og ubeskrivelige gatestemning.

Verdt et besøk er også fabrikkbygningen 5 Pointz der den utvendige fasaden er totalt dekket av imponerende grafitti. Innvending er fabrikken inndelt og utleid til street artists og grafiske arbeidere som har tatt malerkunsten til sitt hjertet. Et besøk til fabrikken er gratis og et virkelig must for deg som elsker underground Hip Hop, fotografering og kreativ tegning.

Elsker du baseball burde du selvfølgelig få med deg The Mets og en av deres hjemmekamper på Citi Field.

TV og media

Queens har høstet mye PR hos nordmenn gjennom serien «Kongen av Queens» der vi følger budbringeren Doug og hans kone Carrie gjennom tykt og tynt. Ellers er bydelen kjent for å hatt kjente fastboende som Howard Stern, 50 Cent. Ray Romano, Donald Trump og Lucy Liu.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *