• Meny
  • Meny

Staten Island

Staten Island er navnet på en av de fem bydelene som utgjør New York City. Bronx, Brooklyn, Manhattan og Queens er forøvrig de fire andre. Bydelens innbyggertall er i underkant av 500.000, sammenlignet med Manhattans 1,6 millioner og Brooklyns 2,5 millioner. Som navnet tilsier så er Staten Island en øy, den har riktignok direkteforbindelser med Brooklyn og New Jersey via broer. Øya har tradisjonelt sett hatt mye gårdsdrift og meieriproduksjon, sev om dette har avtatt kraftig i senere tid.

Mellom Manhattan og Staten Island går den velkjente Staten Island Ferry, et populært innslag hos turister som vil se Frihetsgudinnen, Ellis Island og oppleve øya som innbyggerne selv mener ikke får like mye oppmerksomhet i bystyret som New York Citys andre bydeler. For å komme deg fra A til B på Staten Island kan du benytte deg av buss, T-bane og tog. Toget går fra St. George i nord til Tottenville og har på humoristisk vis blitt omtalt i komiserien «How I Met Your Mother» som The Drunk Train. Øya blir ofte referert til som «Staten Italy» på grunn av den høye konsentrasjonen av italienske fastboende.

Hva kan du gjøre i Staten Island?

Har du kun én uke eller langweekend i New York så finnes det andre aktiviteter og attraksjoner på Manhattan du heller burde få med deg. Har du derimot ferie i to uker og vil oppleve så mye av New York som mulig så er det verdt å stikke over til øya med ferga, bli der noen timer og så returnere til Manhattan med en senere ferge.

Staten Island kan blant annet by på en del morsomme fritidsaktiviteter som fisking fra kaia, sykling, fugleobservasjon, golfbaner og kajakking. Du kan også besøke botanisk hage, dyreparken og parker av ulik størrelse. Øya er likevel ikke et sted du drar for store shoppingrunder og er heller ikke det du gjerne forbinder med New York og det sprudlende folkelivet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *