• Meny
  • Meny

Frihetsgudinnen

I New Yorks havneområde står Frihetsgudinnen plassert på Liberty Island, ca 2,6 kilometer fra Battery Park som utgjør nedre del av Manhattan. Orginalt har statuen navnet Liberty Enlightening the World eller La Liberté éclairant le monde på fransk. På folkemunne går hun riktignok som Statue of Liberty.

Fakta om Frihetsgudinnen

Statuen var en gave til USA fra Frankrike og ble overgitt amerikanerne 28. Oktober 1886. Frihetsgudinnen var ment å skulle symbolisere frihet og har blitt et av amerikanernes viktigste kjennetegn på uavhengighet og demokrati. Total høyde er 93 meter, der 47 meter utgjør sokkelen og 46 meter utgjør selve statuen. Statuen ble sendt fra Frankrike i 350 biter og det tok fire måneder å sette henne opp.

Frihetsgudinnen reperesenterer en moderne utgave av den romerske gudinnen Libertas som stammer fra romersk mytologi. Utseendemessig er den kvinnelige figuren ikledd en kappe, sandaler, bærer på en fakkel i høyre hånd og en tavle der 4. Juli 1776 står inngravert. Dette var datoen da den amerikanske uavhengighetserklæringen ble underskrevet.

Hva kan du se og gjøre på Liberty Island og ved Frihetsgudinnen?

Fremme på Liberty Islands kan du ta del i guidede turer som går rundt promenaden rundt Frihetsgudinnen, sikre deg bilder til facebookalbumet og gå opp trappene langs statuens sokkel for enda bedre utsikt. Du kan også kjøpe suvernirer på øya, men vær obs på at disse ofte er svært overpriset.

Vil du ha utsikt fra kronen til Frihetsgudinnen så kan du gjøre dette ved å gå opp alle de 354 trappetrinnene.

Da maten på Liberty Islands kan være ganske dyr så anbefales det at du tar med deg egen niste. Øya har eksempelvis flere grønne flekker som egner seg for picnic.

Hvordan kommer du deg til Frihetsgudinnen?

Siden Frihetsgudinnen står på øya Liberty Islands er du nødt til å benytte deg av ferge for å komme deg dit. Disse fergene går fra Battery Park, som ligger på sørspissen av Manhattan. Du kan også ta ferge fra Liberty State Park i New Jersey.

Fergene fra Manhattan går i tidsrommet 08.30 – 16.30.

Pris:
Voksne: 13 dollar
Barn: 5 dollar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *