• Meny
  • Meny

Battery Park

På sørspissen av Manhattan ligger idylliske Battery Park. Navnet «Battery Park» stammer fra den tiden parken var fylt av artilleribatterier som skulle beskytte byens borgere. Parken var dessuten en enormt viktig ankomsthavn for millioner av utlendinger som skulle søke lykken i USA på midten av 1800-tallet. Parkens totale størrelse ligger på 100 mål.

I den nordre enden av parken ligger Pir A, mens du har Whitehall Terminal Manhattan (South Ferry) i den søndre enden. Midt i parken står det vakre monumentet «Clinton Castle» som omringes av en lekker blomsterhage og en havnefront.

Serveringssteder i Battery Park

Parken har en hovedrestaurant med navn Battery Gardens Restaurants. Restauranten tilbyr en a la carte meny med blant annet pizza, biff, lammeretter og sjømat. I tillegg finner du to kiosker og 8-10 matvogner med pølser og annen rask mat.

Hva kan du gjøre i Battery Park?

Battery Park er nok for mange mest kjent som parken som har direkteferger til Liberty Island, øya der Statue of Liberty står. Det er også fergetrafikk til Ellis Island og stasjon for New York Water Taxi. Om sommeren er dessuten parken arrangør for mange fantastiske utendørs konserter.

Om verken fergetur til Liberty Island eller utendørskonserter skulle være din greie så er parken likevel perfekt for gåturer og en avkobling fra Manhattans enorme skyskrapere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *