• Meny
  • Meny

World Trade Center Memorial i New York

Blant de mange severdighetene som finnes i New York, er World Trade Center Memorial et av dem man så absolutt bør oppsøke. Der det tidligere sto to av verdens høyeste bygninger, tvillingtårnene, er det nå to enorme firkantete monumentale hull i jorden, og det er opparbeidet et parkanlegg i området omkring, til minne om den tragiske hendelsen som fant sted den 11. september i 2001 da to kaprede fly ble styrtet inn i bygningene slik at begge kollapset kort tid etter og nesten 3.000 mennesker mistet livet.

Selve monumentet er tegnet av den kjente israelsk-amerikanske arkitekten Michael Arad, og ble påbegynt oppført i 2006, med bistand av landskapsarkitekt Peter Walker.

Sikkerhetstiltak

Det er mange måter å komme til World Trade Center Memorial på, men det anbefales å delta på en av de mange guidede turene i området. Selv om det er gratis adgang og flere busstoppesteder og subwaystasjoner i nærheten, er selve adgangen komplisert, og underlagt en rekke strenge restriksjoner. For eksempel er det en begrensning på hva man kan ha med seg inn i området, og slike ting som vann og mat er forbudt, større gjenstander som for eksempel stativ til fotografering er forbud, og vesker over en viss størrelse er også forbudt, da alt skal gjennom en sikkerhetskontroll med dertilhørende røntgenfotografering av alt man har med seg. Og da det ikke finnes noen steder man kan deponere slike ting under besøket, er det greit å ha dette planlagt på forhånd. Reiser man så med en offisiell turistbuss, får man ikke bare en mengde nyttig informasjon underveis, man kan også la ting ligge igjen i bussen under selve besøket. Les forøvrig mer om de mest populære attraksjonene på Manhattan.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *