• Meny
  • Meny

Brooklyn Botanical Garden

Vakkert beliggende ved Prospect Park i bydelen Brooklyn ligger Brooklyn Botanical Garden, en enestående botanisk have spesielt kjent for sine rosa Cherry Blossom trær, roseplantasjer og japanske hager med bonsaitrær og sjeldne blomstertyper. Hagen er elsket blant både New Yorkere og tilreisende for sine beroligende egenskaper og evne til å roe deg ned fra det ellers hektiske livet i Brooklyn og på Manhattan.

Matelskere kan glede seg over urtehagen, et område fylt med aromatiske urter, frukttrær, bær og grønnsaker. Dette området er spesielt ettertraktet blant byens innbyggere som ønsker å finne inspirasjon til dyrking av grønnsaker og planter på små balkonger, også kjent som “urban gardening”. Like i nærheten ligger dufthagen, en avdeling der du som besøkende oppfordres til å lukte og kjenne på planters duftegenskaper. Du vil eksempelvis kjenne lukten av jasmin, solsikke og eucalyptus.

En av hovedattraksjonene er riktignok den japanske hagen som er utstyrt med idylliske damer, trebuer, øy, foss og vakre steiner, det hele omringet av åser og svingete veier. Legg gjerne besøket til denne delen av parken i april/mai da sesongen og blomstringen til de usedvanlig vakre, rosa kirsebærtrærne finner sted. Glem heller ikke å stikke innom Bonsai-avdelingen, en samling med ca. 350 bonsaitrær i alle fasonger og farger.

Som en del av parkens opplæringsprogram til den yngre garde finner vi Children’s Garden, et område der barn i alderen 2-17 år kan ta del i dyrkingen av grønnsaker, urter og blomster. Opplæringens fokus er blant annet å styrke fokuset på et grønnere bymiljø, økologi og bærekraftig utvikling.

Transport til Brooklyn Botanical Garden

Det å komme seg til Brooklyn Botanical Garden fra Manhattan er en smal sak dersom du benytter deg av New Yorks kollektivtransport, da spesielt T-banenelinjene som går langs Manhattan, krysser East River og så videre til Brooklyn. Stoppet “Botanic Garden” ligger kun få minutters gange fra den botaniske hagen. Alternativt kan du gå tilbake til Manhattan over Brooklyn Bridge og få med deg det speltakulære synet av Manhattan Skyline utover kveldens magiske fremspring. Definitivt et utmerket minne til feriealbumet!

Praktisk informasjon:
– Medbrakt mat er ikke tillatt, men du kan kjøpe enkle måltider i hagens tilhørende kafe.
– Suvernirbutikken selger små og søte gaver, et perfekt minne som garantert trigger reiselysten når du kommer tilbake til Norge.
– Forbud mot røyking gjelder i parkens områder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *