• Meny
  • Meny

Empire State Building

Langs Fifth Avenue raver den enorme skyskraperen Empire State Building med sine 381 meter og 102 etasjer. Inkludert antennen måler bygningen hele 443 meter. Den totale byggetiden var faktisk ikke på mer enn ett år og 45 dager. Empire State Building er en av New York Citys aller mest populære attraksjoner, sammen med Frihetsgudinnen, oasen Central Park og kulturelle Broadway.

Skyskraperen ble bygget i 1931 og var i 40 år New Yorks høyeste bygning før World Trade Center ble bygget. Etter World Trade Centers fall i 2001 ble igjen Empire State Building rangert som New Yorks høyeste bygning. Rekorden for verdens høyeste bygning er det riktignok Burj Khalifa i Dubai som innehar med sine 828 meter.

Empire State Building i dag

Bygningen i dag blir i all hovedsak brukt til forretningsrettet virksomhet med utleie av kontorer og arbeidslokaler, det er ingen som bor i bygningen. I tillegg blir bygningen brukt som utsiktspunkt for besøkende som vil ha et eventyrlig overblikk over New York. Utsiktspunktene er lokalisert i 86. og den 102. etasjen.

Om du er lysten på å besøke Empire State Building når du er i New York må du først gjennom en sikkerhetssjekk, deretter en billettkø og til slutt heisen. På grunn av ganske saftige køer vil det lønne seg å komme enten rundt 08.30, ved lunsjtider eller ved middagstider. Aller helst burde du også komme i tidsrommet mandag til onsdag.

Skyride

Et alternativ til utsiktspunktene i 86. og 102. etasje er Skyride som befinner seg i andre etasje. Dette er en simulator der du sitter i en liten sal og ser overblikk av New York filmet fra et helikopter. Salens seter beveger seg i takt med helikopterets svingninger og bevegelser.

Billetter til Empire State Building

Basisbillettene gir deg tilgang til utsiktspunktet i 86. etasje. For en ekstra kostnad kan du både slippe heiskøen og få tilgang til utsiktspunktet og toppetasjen i 102. etasje.

Billettpriser:

Til 86. etasje: 22 dollar for voksne og 16 dollar for barn (til og med 12 år)
Til 86. etasje med ekspressheis: 45 dollar for alle besøkende
Til 86. etasje og 102. etasje: 37 dollar for voksne og 31 dollar for barn
Til 86. etasje og 102. etasje med ekspressheis: 60 dollar

Åpningstid Empire State Building:

Mandag – søndag:
08.00 – 02.00
Siste heisen går 01.15

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *