• Meny
  • Meny

Broadway i New York

Broadway er den livlige gaten i New York som kjennetegnes for å være hjertet til mange av Amerikas teateroppsetninger. Gaten strekker seg fra nedre del av Manhattan og til Westchester County. Den delen av Broadway som ligger på Manhattan utgjør en lengde på 21 km. Gaten het orginalt Breede Weg da New York var en nederlandsk koloni, men ble senere omdøpt til Broadway. Kjente bygninger som ligger langs Broadway er blant annet Paramount Building, Grand Central Hotel og The Morgan Stanley Building.

Broadway i dag

Broadway er selve kjernen for musikaler og teaterforestillinger i New York, og dette er selvfølgelig en ting du burde utnytte om du vil ha virkelig vil ha følelsen av New York.

Om du vil ha tak i billetter til Broadway shows så kan du enten kjøpe fra et billettkontor i byen, over nettet eller hos teatersalene. IKKE kjøp fra folk på gata, da dette ofte er av selgere som vet å utnytte turister.

De mest populære forestillingene på Broadway gjennom tidene er blant annet The Phantom og the Opera, Cats og Le Misérables. Broadways største teatersal er The George Gershwin Theatre som rommer hele 1.993 seter.

Gå Broadway på langs

Føler du deg sprek nok så kan det å gå hele Broadway være en fantastisk måte å oppleve Manhattan på. Regn da med å bruke mellom 6-7 timer (inkludert spisepauser).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *