• Meny
  • Meny

Times Square

Times Square er navnet på det kommersielle området på Manhattan som også kalles Theater District. Selve sentrum av Times Square defineres som punktet der Broadway krysses 7th Avenue. Geografisk sett strekker området seg fra 53rd Street i nord til 40th Street i sør, og fra 9th Avenue i vest til 6th Avenue i øst.

Samlingspunkt for turister

Mange kjenner igjen Times Square for de enorme lysplakatene, LCD-tavlene og alle neonlysene. Faktisk har dette blitt et så vesentlig kjennetegn ved Times Square at utleiere nå påbyr sinne leietakere å ha neonlys på utsiden av bygget. Times Square er oppkalt etter avisen New York Times.

Hos New Yorkerne er Times Square først og fremst kjent for å være et virkelig samlingspunkt for turister. På grunn av dette velger mange av de lokale å unngå dette området og heller samles i områdene rundt Central Park og Manhattans ytre vestre og østre sider.

Bygninger og filminnspilling

Thomas Reuters Building, New York Times Tower, AXA Center og Bertelsmann Building er alle kjente bygninger som befinner seg på eller like ved Times Square. De aller mest kjente lystavlene i området er skiltene for Coca Cola, Disney Store, Budweiser, Chevrolet og Hard Rock Cafe.

Innenfor filmens verden har Times Square flere ganger vært innspillingssted for flere av filmens scener. På denne listen er blant annet Deep Impact, The Stand Transformers: Revenge of the Fallen, Vanilla Sky med Tom Cruise og I Am Legend der Will Smith spiller rollen som virologist.

Ting å gjøre på Times Square

Som en avveksling fra alle lysskiltene og turistene kan du med fordel stikke inn på et av Broadway showene for et stykke livlig underholdning. Det er spesielt dramaoppsetninger, musikaler og komedier du vil finne innen dette forslaget.

Vokskabinettet Madame Tussauds holder også til ved Times Square, samt Rockefeller Center og NBC Experience. Drar du til New York om sommeren så burde du få med deg gratiskonsertene på Rockefeller Center som arrangeres morgen og kveld. Er du heldig får du kanskje også sett gateartisten “The Naked Cowboy”.

Området har selvfølgelig også mange gode shoppingmuligheter i alle prisklasser, i tillegg til en godt utstyrt Toys R Us som ikke bare er en lekebutikk, men også har en rekke legoutstillinger og pariserhjul.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *