• Meny
  • Meny

Gode hotell for tilskuere og deltakere i New York Maraton

New York er i seg selv allerede et godt reisemål med mange severdigheter, så vel som shoppingmuligheter fra en annen verden, og en hel verden av god mat. New York er en verdensby hvor folk fra hele verden kan møtes, og det gjelder også når det kommer til New York Marathon.

Mange reiser også fra Norge for å delta i dette gedigne idrettsstevne. Men her møtes de beste fra hele verden. Beste nordmann i New York Marathon 2017 ble sportskommentatoren Jann Post, med en imponerende tid, på 2 timer, 32 minutter og 53 sekunder.

Det holdt til en solid 49. plass. Tidligere har kenyanske Geoffry Kipsang Kamworor vunnet med en tid på 02:10:52. Shalane Flanegan, fra fjellheimen i Colorado, har vunnet med en tid på 02:26:53. Om du tror du kan gjøre det bedre, eller om du bare har lyst å oppleve dette massespetakkelet, er det uansett verdt turen å være med på New York Marathon. Løpet går som regel av stabelen mot slutten av høsten.

New York Maraton er en kjempefest som setter byen på hodet

Løpet har vært i stadig vekst siden det startet, og er åpent for så mange som vil være med. Det betyr likevel ikke at du gjør lurt i å møte opp uten at grunnlaget er på plass. Det å løpe øver 42 kilometer er ikke noe som du gjør i en håndvending. På tross av dette var det hele 98 000 som ønsket å starte i 2017. Av disse klarte kun halvparten, rundt 51 000, å bli trukket til startplass, kvalifisere seg til startplass, eller å kjøpe en startplass, for så å fullføre.

Om du faktisk vil ha en fast plass i New York Maraton, hjelper det å ha fullført løpet 15 ganger tidligere, eller at du møter tidsstandarden ved å vise til tidligere løp. Når det står at løpet er åpent for amatører, betyr ikke dette at mosjonister slipper lett inn. I dette tilfellet menes det folk som fortsatt har en dagjobb ved siden av en intens interesse i maratonløp. Vil du være med, så kan du høre med New York Road Runners Club, idrettsklubben som også arrangerer den store maratonen,

Hvilke steder er best for å få med seg New York Marathon?

Løpet starter vanligvis på motorveibroen fra Staten Island. Her fylles begge kjøreretninger, så vel som en av underetasjene av broen med startende løpere, noe som vanligvis byr på et imponerende mylder av mennesker, og en ikonisk scene som ofte brukes når løpet omtales.

Derfra fortsetter løpet gjennom Brooklyn, over Queens, for så å snurre en runde over Manhattan via Bronx, og så tilbake til målområdet i Central Park.

Den første delen av løpet, frem til 12 kilometermerket i Brooklyn, er ruta delt inn i tre forskjellige startruter, som varierer litt. Ruta slås deretter sammen, etterhvert som lederfeltet begynner å tynnes ut, og deltakerne sprer seg utover et lengre felt.

Gode overnattingssteder for New York Maraton

New York har en ganske god undergrunnsbane, og det er den enkleste måte å komme seg frem på under maratondagen, selv om du risikerer at det kan bli ganske tettpakka også her, i alle fall rundt løpsruten.

Der hvor løpet starter, på broen mellom Staten Island og Brooklyn, og i området rundt, finnes det ikke så mange overnattingstilbud. Det er riktignok mulig å overnatte på Best Western Gregory Hotel for rundt kr 1 000 per natt.

Best Western Gregory Hotel Brooklyn

Om du følger ruta nordover langs Belt Parkway, motorveien som også er løpsruten, kan du raskt se flere tilbud.

Det tetteste området med overnattingstilbud er selvfølgelig Manhattan, der hvor også mesteparten av turistene ønsker å være. Nå tenker du kanskje at det er dyrt å bo på Manhattan, noe som delvis stemmer, men du kan finne gunstige overnattingssteder på Manhattan også. Som for eksempel The Central Park North, eller West Side YMCA, hvor du betaler rundt kr 750 for et enkeltrom.

The Central Park North guest house

Utenom disse kan det fort bli dyrere å overnatte. Det kan selvfølgelig bli ganske dyrt, et rom i Presidentens eget hotell Trump International Hotel & Tower New York, koster lett mer enn kr 7 000 per natt, men da har du gjerne en fin utsikt over Central Park, så vel som et femstjerners opphold.

Trump International New York Hotel

Oppleve New York under oppholdet

Når du først reiser til New York er det også å anbefale at du får med deg noen av severdighetene som byen har å by på. Mange har sikkert lyst til å klatre opp i Frihetsstatuen, eller å se på byen fra Empire State Building. Dertil kan det være kult å handle litt.

opplev-new-york-maraton-hoteller

Det er få andre steder i verden at du finner butikker med ett større og bedre utvalg enn i New York. Du kan besøke Barney’s, Broadway eller Rockefeller Center, vandre gjennom Time Square, eller handle på Bloomingdale’s og Macy’s. Rusler du nordover kan du oppleve Harlem og kommer så til Yankee Stadium. Selv om ikke mange Nordmenn har sansen for baseball, så er dette en autentisk amerikansk opplevelse.

Man burde faktisk nevne Grete Waitz når man snakker om New York Marathon

Noe av det som først vakte oppmerksomhet rundt New York Marathon i Norge, var at Grethe Waitz vant løpet hele ni ganger. I dag æres hun faktisk ved at New York Road Runners Club, idrettsklubben som også arrangerer den store maratonen, arrangerer en årlig halvmaraton rundt Central Park, som kalles Gretes Great Gallop.

Dette er i starten av oktober, måneden før New York Maraton starter. I samme tidsperiode arrangeres den årlige Norwegian Festival, som promoterer norske eksportvarer, kultur, mat og design.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *