• Meny
  • Meny
Shoppingtips New York

Kjøpesenteret Bloomingdale’s

Ingen tur til New York er helt komplett uten at du drar med deg flere poser hjem til hotellrommet, gløtter bort på kofferten og lurer på hvordan du i alle dager skal få plass til alt. Bloomingdale’s er et selvskrevent innslag når man skal kartlegge kjøpesentre og shopping i New York.

Dette fantastiske kjøpesenteret ble grunnlagt i 1860 og har siden vært et av byens landemerker. Kjøpesenteret startet i liten skala når brødrene Bloomingdale åpnet en filial på Lower East Side rettet mot byens kvinner. Siden den gang har kjøpesenteret vokst til å bli en av New Yorks aller fremste destinasjoner for shopping. I dag har kjøpesenteret sin hovedavdeling i kvartalet ved Lexington Avenue og 59th Street, mens de har en noe mindre avdeling i SoHo. I tillegg til sine to kjøpesenter på Manhattan finnes det også avdelinger i Miami, Chicago, San Francisco og Dubai.

Hva finner du på Bloomingdale’s?

Bloomingdale’s i Upper East Side huser en rekke ekstravagante designerforretninger, men også butikker som selger leker, parfyme, kosmetikk, kjøkkenutstyr, interiørartikler og ting til liten og stor. Det første som møter deg når du kommer inn er en vennlig informasjonsskranke som mer enn gjerne hjelper deg i rett retning. Vil du ta shoppingrunden helt ut kan du også leie en personlig shopper.

Kjøpesenterets butikker retter seg både mot kvinner, menn og barn. Mange sitter med inntrykket av at Bloomingdale’s er svært kostbart, noe som også stemmer på en god del av designerbutikkene. Når det er sagt så ligger prisene på mye designerklær en god del lavere enn det gjør i Norge. Besøker du kjøpesenteret i perioden januar til februar kan du dessuten gjøre flere knallkjøp på nedsatte designerklær.

Et par stalltips når det gjelder shopping på Bloomingdale’s:

– Du kan legge fra deg bagasje og jakke i første etasje
– De øverste etasjene har mindre trafikk enn de nederste
– Legg shoppingen til ukedager før kl 13 om du vil shoppe i mest mulig ro

Inndeling:

Grunnetasjen er i all hovedsak rettet mot klær og mote for menn.
Første etasje: Parfymebutikker, accessories og smykker.
Andre etasje: Klær, sko og sportsutstyr for kvinner
Tredje etasje: Sportsutstyr
Fjerde etasje: Undertøy og sko
Femte etasje: Interiør og hjem
Sjette etasje: Elektronikk, smykker, kjøkken og diverse til hjemmet
Syvende etasje: Hjem, bad og McDonald’s

Selv om du ikke har tenkt til å storshoppe på Bloomingdale’s så er det absolutt verdt å stikke innom for å titte, se på stativene med nedsatte varer og bli kjent med hvorfor så mange New Yorkere elsker det fantastiske kjøpesenteret. Det er en grunn til at det er et slagord som sier: «Forget about diamonds, Bloomies is a girl’s best friend!»

Beliggenhet:
Avdeling 1:
Upper East Side, langs Lexington Avenue

Nærmeste metro: 59 Street

Avdeling 2:
SoHo, 504 Broadway
Nærmeste metro: Spring St og Prince St

Se også tips til vintage shopping i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *