• Meny
  • Meny

Kjøpesentre i New York

Enkelte ganger er det kjekt å få alt samlet på et sted, shopping kan være en av disse tilfellene. Da er det godt å vite hvilke kjøpesentre du burde besøke. New York har tradisjon for å tilby enorme kjøpesentre med varer for alle lommebøker, de aller fleste lokalisert i og rundt Midtown på Manhattan. La oss ta en nærmere titt på New Yorks legendariske kjøpesentre!

Bloomingdale’s

Bloomingdale’s er navnet på en enormt populær varehuskjede, eid av Macy’s, Inc. Kjedens flaggskip og hovedavdeling ligger på hjørnet av 59th Street og Lexington Avenue. En mindre avdeling finner du i SoHo.

Når det gjelder shopping på Bloomingdale’s så kan man trygt si at vareutvalget er vanvittig stort. Senterets hovedfokus er sentrert rundt klær og mote for han og henne. Herunder designerklær, vintage, billige klesplagg, sko og tilbehør. Øvrige kolleksjoner er myntet rundt undertøy, sportsutstyr og kledelige tilbehør i form av smykker. Besøk Bloomingdale’s i januar og februar for å få med deg nyttårssalget.

På folkemunne er Bloomingdale’s ofte kjent som «Bloomie’s»

Macy’s

Mellom 7th Avenue og Broadway ligger perlen, det enorme kjøpesenteret kalt Macy’s. Med rolle som verdens nest største varemagasin er det ingen som sier noe imot påstanden om kjøpesenterets størrelse. Fordelt på sine ni etasjer med salgsområde kan du vasse i luksusvarer og langt rimeligere alternativer.

Det kjekke med Macy’s er hvordan kjøpesenteret fungerer som underholdningarena i tillegg til alle shoppingmulighetene. Boksignering med en av New Yorks kjendiser? Skjer ofte! Kan du plutselig være vitne til TV-innspilling av kjøkken-TV? Jepp! Forøvrig er Macy’s gjenstand for atskillige andre events som blant annet Thanksgiving Day Parade, Macy’s Flower Show og Macy’s Santa Land.

Shopping på Macy’s: Ja, hvor skal man begynne hen… For å bruke en klisjé så kan du trygt si at “det som ikke finnes på Macy’s, finnes ikke”. Deres skoavdeling er gigantisk. Likeså er avdelingene for dame- og herreklær. Barna kan godte seg med en hel etasje med trendy klær i alle prisklasser, samt lekebutikker av amerikansk størrelse. De øverste etasjene huser Macy’s butikker rettet mot hus og hjem.

Bergdorf Goodman

Kjøpesenteret er svært gunstig plassert langs Fifth Avenue, like ved det sør-østre hjørnet av Central Park. Sikter seg inn mot de pengesterke kundene, med sans for det noe konservative og sofistikerte. Bergdorf Goodman er et av de stedene du kan dra til med kun vindusshopping i tankene. Ikke nødvendigvis fordi varene er for dyre, men snarere grunnet senterets vanvittig flotte utstillinger og særegne atmosfære.

Godt utvalg av pelsprodukter, sko, tilbehør og vesker. Ikke rent få har vandret ut av Bergdorf Goodman med et svært glis om munnen og sitt første par med Louboutins i handleposen! Herreavdelingen befinner seg på andre siden av gaten, utstyrt med samme type ekslusivitet og prisnivå.

Barneys

Barneys føyer seg inn i rekken over eksklusive kjøpesentre som tilbyr noe utenom det vanlige, herunder Lanvin, Commes des Garcons og Dries van Noten. Beliggenhet er langs Madison Avenue, en av de mest populære handlegatene i New York.

Barneys ni etasjer tilbyr et bredt utvalg av smykker, bekledning, sko, tilbehør og innredning. Skoavdelingen er kjent for å ha en særegen evne til å tiltrekke seg folks månedslønner. Stor kosmetikkavdeling i kjelleren.

Det anbefales at du stikker innom Barneys i august og februar, da senterets Warehouse Sale finner sted med 50-80 % avslag.

Saks Fifth Avenue

Ganske opplagt, så ligger dette kjøpesenteret langs Fifth Avenue, nærmere bestemt ved kvartalet fra 49th Street til 50th Street. Ordet «Saks» kommer av senterets grunnlegger, Andrew Saks. Saks Fifth Avenue har først og fremst satset på de luksuriøse forretningene, et svært forståelig punkt når du gløtter på hvilke designere senteret representerer. Vi kan nevne Jimmy Choo, Christian Louboutin, Michael kors, Nanette Lepore, Tory Burch, Prada og Alexander McQueen.

Går du med planer om å gifte deg? Saks Fifth Avenue har alt du trenger til bryllupet hva gjelder bekledning, sko og tilbehør.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *