• Meny
  • Meny

Vintage shopping i New York

New York er mekka for deg som elsker vintage klær og klær fra andre tidsepoker. Her bugner det av butikker som kun fokuserer på vintage klær, båkgårdssalg og loppemarkeder med gode rabatter.

Vintage butikker i New York

En butikk du burde bite merke i er Alice Underground. Denne butikken er blant New Yorks største vintage butikker og er et must for deg som drar til New York med shoppinghensikter. Blant utvalget vil du finne haugevis av godbiter fra 70-tallet, jakker som egner seg for te-party, t-skjorter og 501 jeans. Butikken har også et godt utvalg av skinn og lær. Det sies at designere fra Dolce & Gabbana jevnlig besøker stedet for inspirasjon til sine nye kolleksjoner. Adressen er Lower East Side, 481 Broadway.

Prøv også Cobblestones som holder til i East Village. Denne butikken har spesialisert seg på kjoler, brudekjoler, hatter, sko, pyntegjenstander og ting til hjemmet. Cobblestones beskrives ofte som en butikk der du føler du har kommet til Narnia eller eventyrverdenen.

Glem heller ikke Frelsesarmeen, eller The Salvation Army som er butikkens engelske navn. Her finner du blant annet et godt utvalg av vintage t-skjorter til 4 dollar per stykk. Butikken har riktignok endel skrot, men du kan finne noen skatter blant jakker, jeans og kåper. The Salvation Army holder til ved 176 Bedford Avenue i bydelen Brooklyn.

Sist, men ikke minst så kan du stikke til Metropolis ved Third Avenue. Personalet er svært behjelpelige, hyggelige og viser deg gjerne rundt blant jakker og boots. Butikken er kjent for sine jakker av lær, t-skjorter, vesker og boots.

Vintage loppemarked i New York

Noe for enhver smak vil du finne på loppemarkedet som ligger mellom 24 th og 26 th Street, i Sixth Avenue på Manhattan. Her betaler du en dollar i inngangsbillett og kan deretter velge og vrake blant vintage klær fra både Europa og Amerika. Loppemarkedet er det største i byen og holder åpent lørdager og søndager. På loppemarkedene vil du finne priser som er prutbare og som holder et lavere prisnivå enn de du finner i vintage butikkene.

Definisjon på vintage clothing

Termen vintage klær brukes for å beskrive klær av en eldre tidsepoke. Dette kan eksempelvis være klær fra 1800-tallet eller fra 1970-tallet. Sjargongen vintage clothing beskriver gjerne klær som er minst 25 år gamle. Ofte brukes også ordet i merkingen av eldre viner som har gjennomgått en modningsprosess.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *