• Meny
  • Meny
Shoppingtips New York

Shoppingtips for turen til New York

Aldri har det vært enklere å reise fra Norge til New York. Med direktefly fra Oslo er du kun en liten flyreise unna byen som aldri sover. I tillegg til å spise godt, oppleve kultur og uteliv og generelt suge inn mange inntrykk, er New York et perfekt reisemål for deg som vil oppgradere garderobeskapet. Fyll kofferten med unike vintageplagg eller merkeklær til en rimelig penge. Besøk små butikker og store varehus, og reis hjem med mange flotte funn. Her er tipsene til deg som vil på shopping i «The Big Apple».

Vintage shopping

I det hippe området Williamsburg i New York finner du en hel rekke gode vintagebutikker. De fleste butikkene tilbyr et bredt sortiment av dame- og herreklær. Du kan fort snuble over et realt kupp i en av disse butikkene, da mange selger pent brukte merkeplagg til en rimelig penge. Stikk innom Amarcord Vintage Fashion – er du heldig kan du plukke med deg en overdel fra Gucci eller ei veske fra Dolce & Gabbana. Vil du bygge videre på en 80-tallsstil, med flanellskjorter og denim, bør du uten tvil gå innom 10 Ft. Single by Stella Dallas.

New York luksus

Er du opptatt av å ha en garderobe med de nyeste trendene, og hotteste designerne, bør du besøke noen av de store varehusene i New York. På Barney’s har de alt fra vesker, sko og bekledning fra kjente designere. Varehuset ligger sentral på 660 Madison Avenue 61th Street. Er du opptatt av luksuriøse varer, bør du ta turen innom Saks Fifth Avenue. Dette er ikke stedet for deg som shopper på et stramt budsjett, selv om prisene er noe rimeligere enn her hjemme i Norge. Avslutt dagen på Bloomingdale’s, før du setter kursen mot en takterrasse for å nyte et glass musserende med New Yorks kuleste.

Outlets

Hvis du elsker designerklær, men opererer med et budsjett for shoppingturen, kan du få mye igjen for pengene ved å legge handleturen til en av de mange outletbutikkene i New York. Litt utenfor New York kan du få tak i rimelige sko og klær fra merker som Burberry og Jimmi Choo. Ta bussen fra Manhattan til Central Valley, for et utvalg fra over 200 kjente designere. Vil du ikke forlate sentrum, er Woodbury Common et godt alternativ. Her kan du gjøre noen solide kupp, og få Chanel og Marc Jacobs til mer enn halvparten av hva det vanligvis koster. Dra til Century 21 på Cortlandt Street på en ukedag, så kan du få de beste kjøpene og samtidig unngå det massive trykket som er i helgene.

Smykker og tilbehør

Et selvsagt stopp for alle som besøker New York er det velkjente Tiffany & Co. Butikken ligger på 5th Avenue, og er verdt et besøk selv om du ikke er på utkikk etter smykker eller designersko. Det koster som kjent ingenting å titte, og her er nok av butikker og utstillinger å hvile øynene på.

Tips til turen

Planlegger du å handle mye når du er i New York, anbefaler vi at du ankommer byen med relativt tom koffert. Føler du tipsene våre, er det ingen grunn til å frykte at du ikke finner nok til å fylle kofferten til hjemturen. På den måten kan du også ha på deg de flotte kjøpene mens du nyter alt New York har å by på.

Les mer om shopping i New York

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *