• Meny
  • Meny

Skyskraperen Metlife Building

I nabolaget Midtown East på midtre Manhattan finner vi det som av mange er ansett som den mest forhatte skyskraperen i New York, mye på grunn av formen, men også grunnet lav bebyggelse i området rundt som igjen gir ekstra høy eksponering til en ellers ganske kjedelig skyskraper rent arkitektonisk. Det var flyselskapet Pan American World Airways som i 1958 startet bygningen av den 246 meter høye skyskraperen som da var ment å ha design som en flyvinge. Arkitektstilen for øvrig er ment å følge “International style” og “brutalisme”, stilarter som særlig var fremtredende for kontorbygg i tidsrommet 1950-1970.

Etter Pan Am’s konkurs i 1991 tok det finansielle selskapet Metropolitan Life Insurance Company over bygningen. Selskapet er også kjent under kallenavnet “MetLife”, som opplagt nok fungerte som inspirasjon til navngivningen av skyskraperen. Bygget hadde tidligere helikopterplass med hyppige avganger til John F. Kennedy International Airport på toppen, men avsluttet dette etter en tragisk ulykke i 1977 der fem mennesker mistet livet.

En av de store kontorbyggene på Manhattan

Den umiddelbare nærheten til Grand Central Terminal, en av Manhattans virkelig store knytepunkter for kollektivtrafikk, har gjort Metlife Building svært ettertraktet blant finansielle institusjoner. I tillegg til å være hovedkvarter for Metropolitan Life Insurance Company, står også Barclays, DnB Nor, Dreyfus Corporation og Knight Vinke på listen over leietakere.

Til tross for at kontorrettet virksomhet opptar flesteparten av bygningens 58 etasjer, vil du også finne butikker og spisesteder i den nedre etasjen, samt treningsfasiliteter og barnepleie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *