• Meny
  • Meny
Century 21 butikk New York Manhattan forretning shopping

En shoppingguide du ikke kan gå glipp av – her shopper du i New York

Lommeboka får kjørt seg når man er på ferie i New York. Sånn er det bare. Selv om man gjerne kan shoppe seg til svart belte og kallenavnet «shopoholiker», kan det være lurt å vite hvor og hva. Med andre ord: Du trenger en shoppingguide.

New York er uten tvil et av de beste stedene å shoppe i, men det er også mange mennesker der – så vær forberedt på at du kommer til å være både sliten og oppgitt innimellom. Det vil være verdt det når du kan legge alle handleposene utover sengen på hotellet ditt når kvelden kommer.

Her er shoppingguiden:

Century 21

Century 21 butikk New York Manhattan forretning shopping

Century 21 er et outlet som faktisk ligger i byen. Det blir egentlig ikke bedre enn dette. Her kan du gjøre mange gode kupp. Merkevarer til nedsatt pris = Hurra! Stedet lar deg komme hjem, ta frem merkeklærne fra kofferten og tenke at du faktisk har «spart penger». En deilig følelse. Godt utvalg er det også, men husk: Vær der tidlig. Det kan bli utrolig folksomt der utover dagen, og da er det ikke alltid like lett å få tak i plaggene man ønsker.

Barneys

Man burde absolutt ta seg en tur innom varehuset Barneys når man er på ferie i New York. Dette er et sted man handler dersom lommeboka er tykk, men uansett er det gøy å ha vært innom Barneys. Det er en opplevelse i seg selv, i hvert fall hvis du liker praktfulle varehus. Det er stor sannsynlighet for at du finner en veske du forelsker deg i, men som dessverre koster for mye. Utvalget er vanvittig! Se barneys.com for mer informasjon.

Macy’s

Macys shoppingsenter kjopesenter New York Manhattan USA

«Macy’s» er også et varehus man bare må innom. Butikken har 10 fantastiske etasjer, så du må ha god tid. Hvis du er i New York ved en høytid, er det enda viktigere å ta turen innom Macy’s. De pynter opp og går «all in».

Bloomingdale’s

Også et varehus med priser som ikke passer for alle – men er du på jakt etter et fantastisk designplagg, ja da må du ta turen innom Bloomingdale’s. Dette er et varehus mange har hørt om eller har sett på film og TV, derfor er det også mange som ønsker å dra dit nettopp for å bare SE. De som jobber der står klare til å gi deg upåklagelig service.

Broen som tar deg med til Brooklyn for nye shoppingopplevelser

shoppingguide-new-york

Loppemarked: Brooklyn Flea

«Brooklyn Flea» er et loppemarked i Brooklyn. Sett av en lørdag eller søndag, og slå gjerne to fluer i ett smekk: Opplev Brooklyn og ta deg en tur til loppemarkedet for å shoppe. Mat, klær, antikviteter – egentlig litt av det meste og mye av alt. En fantastisk opplevelse hvor shopping står i sentrum.

What goes around comes around

Denne vintage-butikken er en perle. «What goes around comes around» er like mye et museum som en butikk. Det er spennende å være der, spennende å se. Samtidig kan du finne mye gull. Elsker du vintage, da er du nødt til å ta en tur hit.

Shoppingguide for Times Square

shopping Times Square New York guide butikk

Det ligger en del fantastiske butikker på Times Square. De aller fleste er innom Times Square en haug med ganger i løpet av New York-turen, så sannsynligheten er stor for at man oppdager dette selv – men det kan være lurt å være forberedt. Ikke gå innom disse butikkene etter en lang dag: Ikke vær utslitt og «ferdig» når du skal i disse butikkene. Det er ALLTID kjempemasse folk på Times Square, og disse butikkene er stort sett alltid stappfulle.

Det lønner seg å ta disse butikkene tidlig på morgenen. Da er det forhåpentligvis litt mindre folk der og ikke minst tåler man mer når man ikke allerede har gått og stått i kø store deler av dagen.

Under får du høydepunktene fra Times Square.

Noen ting må man bare få med seg. Toys “R” Us på Times Square for eksempel.

Toys “R” Us
Lekebutikken som ligger på Times Square er enorm og det er nesten umulig å ikke se den (ja, den har selvfølgelig et gigantisk skilt som lyser opp). Har du med deg barn på turen er det et must å dra hit, men det vil være en opplevelse uansett hvilken alder man er i. Karusell i midten – som man ser fra alle etasjer, en egen Jurassic Park-park med tilhørende gigantisk dinosaurus som beveger på seg, leker man kan teste og selvfølgelig utrolig mange etasjer med alt man kan tenke seg når det kommer til leker og spill.

M&M’s World
Jada, en gigantisk butikk som selger M&Ms. Elsker du denne sjokoladen, er du helt klart nødt til å få med deg butikken på Times Square. Store M&M-figurer, M&M-bamser og alt du kan ønske deg pluss litt til når det kommer til godteri. Ta turen innom – dette er et sted man raskt får lyst til å ta bilder av.

Sephora
Denne butikken er langt ifra så fantastisk som de to andre vi nettopp har nevnt, men dersom sminke er «din greie» må du sette «Sephora» på lista di. Den finnes selvsagt mange andre steder også, men på Times Square kan du forvente at det er mye liv og høyt tempo om du stikker innom sjappa. Mange har fått øynene opp for dette merket, og da er det klart at det er gøy å ha vært på Sephora som ligger på Times Square!

Et siste tips før du drar: Adidas, Nike, Victoria’s Secret, Urban Outfitters, American Apparel, osv.

New York er full av fantastiske butikker som har AKKURAT det DU ser etter. Det er svært lite du IKKE finner i New York. Siden byen er så stor, mulighetene så mange og utvalget så enormt er det viktig å ha gjort seg opp noen tanker om shoppingen FØR man drar. Trenger du nye adidas-sko? Er det undertøy fra Victoria’s Secret som er det aller viktigste? Finn ut hva du vil kjøpe, og skriv gjerne en liste. Da vet du hvilke butikker du MÅ innom, slik at du kan få unnagjort disse i løpet av de første dagene. Deretter kan du bruke resten av tiden på å besøke store varehus, et hyggelig loppemarked, koselige vintage-butikker, små og trivelige (eller store) handlegater osv. for å gjøre den helhetlige shoppingopplevelsen komplett.

Vil du lese enda mer om shopping? Vi har flere gode tips her.

Nyt turen og kjøp masse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *