• Meny
  • Meny

Handlegater i New York

New York er hjem for noen av verdens vasseste handlegater, spesielt om du bringer med deg gullkortet. Mens London kan by på legendariske Oxford Street og Paris på Champs-Élysées, kontrer New York med lukseriøse Fifth Avenue, Broadway og Madison Avenue. La oss ta en titt på noen av New Yorks mest populære handlegater!

Fifth Avenue

Blant New Yorks aller mest kjente og populære gater. Stadig rangert blant verdens dyreste gater, da spesielt området mellom 49th Street og 60th Street. Passerer på østsiden av Central Park og huser en rekke kjente butikker, museer og spisesteder. Særlig kjent for Apples butikk med sin enorme glassfasade, samt Louis Vuitton, Ferragamo og Versace. Ta også turen innom Saks Fifth Avenue, et svært beryktet varehus med designeroutfits og mer prisfornuftige alternativer i skjønn forening. Eksempelvis Marc by Marc Jacobs, Juicy Couture og Chanel.

Fifth Avenue har en sentral rolle som trekkplaster for verdens ledende klesmerker som velger å sette opp sine flaggskip-butikker i denne eksklusive gaten.

Bleecker Street

Gate med store mengder bohemsk følelse, og beliggenhet ved Meatpacking District. God for matbutikker, gourmet, økologiske produkter, te, kaffe og små boutiques. Bleecker Street kan være et utmerket alternativ for deg som søker en noe mer laid-back atmosfære enn hva som er tilfelle i sentrale gater som 5th Avenue, 6th Avenue og Broadway.

Andre butikker i Bleecker Street: Burberry Brit, MAC, Michael kors, Bond No. 9, James Perse og Jean Michel Cazabat.

Madison Avenue

Madison Avenue går paralellt med Fifth Avenue, på østre side. En fordel med denne gaten er dens nærhet til Fifth Avenue, samtidig som den ikke tiltrekker seg de heftigste turistmassene slik Fifth Avenue gjør. Gaten innehar en rekke virkelig extravagante butikker og tjenester, blant annet smykkeforretninger, frisørsalonger og designerklær. Størsteparten av shoppingen finner sted mellom 57th Street og 80th Street.

Blant butikkene og gatens designere: Gucci, Oscar de la Renta, Lanvin, Etro, Bottega veneta og Rebecca Taylor.

Broadway

Ikke bare et sentrum for show, events og underholdning. Broadway innehar også rollen som en flott handlegate med sine varehus og små boutiques. Området mellom Canal Street og 14th Street er stedet å handle om du ser etter de mest trendy klærne og tilbehøret. Ting og tang til hjemmet? Gå for området mellom 23rd Street og 34th Street.

Huser også mer kommersielle butikker og kjeder som H&M, Hilfiger, Guess og Levi’s. Kjøpesenteret Bloomingdale’s avdeling langs Broadway holder til i SoHo.

14th Street

Spenstig gate med godbiter som Alexander McQueen, Jeffrey, Apple, Diane von Furstenberg og Kiehl’s. Alltid full av liv og spekket med jeansforretninger, trendy spisesteder og små gavebutikker. Passerer langs sørsiden av Union Square. Interiør til hjemmet kjøper du hos Raymour & Flanigan og Hudson Furniture.

Lekre, skreddersydde cocktailkjoler og hvite skjorter finner du hos Charles Nolan. Den brasilianske designeren Carlos Miele selger lekre klær til en kveld på byen og til spesielle anledninger.

Verdt et besøk er også 57th Street, et par kvartaler fra Central Park.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *