• Meny
  • Meny

Grand Central Terminal

Du har garantert sett filmer og TV-serier der Grand Central har spilt en sentral rolle som innspillingssted for spenningsrike jakter og/eller tårevåte gjensyn. Grand Central Terminal omtales oftest kun som Grand Central eller Grand Central Station og er navnet på togstasjonen du finner midt på Manhattan. Geografisk sett holder togstasjonen til i Midtown West og ligger der Park Avenue og 42nd Street møtes.

Med sine 44 plattformer og 67 ulike togspor innehar Grand Central plassen som verdens største togstasjon dersom man måler etter antall plattformer. Togsporene fordeler seg på to etasjer, begge under bakken. Stasjonen ble åpnet i 1871 og har siden den gang hatt flere oppussingsperioder og utskifting av interiør. En av faktorene som fortsatt holdes inntakt er byggets særegne jugendstil som gjør bygget til et av Manhattans mest beundringsverdige bygg.

Grand Central er en av verdens aller mest besøkte turistattraksjoner og fungerer som et samlingspunkt for Manhattans pendlere og utenbysfarere. Med sin sentrale plassering har Grand Central blitt et naturlig knutepunkt for T-banelinjer som går langs Manhattan og på tvers i retning Brooklyn.

Hva kan du gjøre på Grand Central?

Togstasjonen er absolutt ikke et sted du bare drar dersom du skal benytte deg av tog- ellet T-banelinjene. Grand Central er et såpass sentralt innslag i New Yorkernes hverdag at du burde stikke innom kun for å oppleve den på nært hold. Etter å ha opplevd togstasjonen i virkeligheten føles det dessuten ekstra morsomt å se den på TV eller film.

Noe av det viktigste du burde få med deg på Grand Central er den enorme hovedsalen med alle de elektriske tavlene, billettlukene, høye vinduer og vakre utsmykninger. Denne salen er perfekt for bilder til feriealbumet og er garantert noe du vil huske fra din ferie til New York. Utvendig kan du se byggets søyler, statuene på taket og de særegne, gule taxiene som står plassert like ved døra.

Verdt et besøk er også Grand Sentrals matmarked, butikker, spisesteder og det storslåtte venterommet. I tillegg til flere shoppingmuligheter kan du også nyte deilige biffer hos Michael Jordan’s Steak House som ligger i andre etasje i hovedsalen og kan by på god oversikt over alt som skjer inne på Grand Central.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *