• Meny
  • Meny
nar reise new york sommer host var vinter sesong billig priser

Når på året bør du reise til New York?

New York er en fantastisk by uansett hvilken tid på året man velger å reise dit, men skal man velge tidspunkt ut fra klimatiske hensyn, er nok våren, høsten og deler av sommeren den beste tiden.

Selv om New York faktisk ligger på samme breddegrad som Madrid, er det langt fra de samme temperaturene begge stedene. New York påvirkes i stor grad av de kalde vindene fra resten av nord-Amerika og Canada, og det faller gjerne opp til 80 centimeter med snø i vinterhalvåret. Riktignok blir det svært sjelden særlig kaldere enn 10 minusgrader om vinteren, og temperaturen om sommeren er relativt stabil og behagelig.

Rent bortsett fra noen uker hvor temperaturen kommer opp i over 30 varmegrader. Dette skjer gjerne i juli måned, og med tanke på den høye luftfuktigheten som det kan være i New York er ikke dette den beste tiden heller.

Mai, juni og august best

sommer new york gater vaer sesong temperatur beste anbefalt

Ønsker man en så behagelig temperatur som mulig under oppholdet i byen bør man nok forsøke å planlegge så man kan tilbringe tiden i månedene mai, juni eller august.

Selvfølgelig er det ingenting i veien for å være der i juli måned heller, og istedet for å tilbringe tiden i de varme bygatene på dagtid, kan man tilbringe tid enten ved eller på sjøen, og så heller søke ut i nattelivet når mørket faller på og temperaturene synker litt.

Luftfuktigheten er det nok lite å gjøre med, men alle drosjer, restauranter og nattklubber har gode klimaanlegg som hjelper til med å holde behagelige innetemperaturer.

Beste tiden på året for shopping

salg-salgsesong-new-york-manhattan

Gode kjøp til nedsatte priser kan du for så vidt finne hele året i New York, men noen tider på året utmerker seg i positiv retning. Er du ute etter å finne gode kjøp innen det litt dyrere segmentet bør du ta sikte på de to salgsperiodene, november-desember eller april-mai. Høst- og vintervarer kommer gjerne på salg i november og desember, mens vårkolleksjonen når sine laveste priser i april og mai.

Salget på sommerklær starter gjerne i første halvdel av juli. Ellers kan du finne noen svært gode salgspriser i januar da turismen er på sitt laveste, og julesesongen nettopp er avsluttet. Du vil da kunne gjøre noen røverkjøp på eksempelvis hotellrom, flybilletter, klær, sko og kosmetikk.

Dersom du er ute etter lave priser på show og musikaler

Broadway Times Square New York musikaler billetter inngangsbillett

Lavsesongen for turisme i New York finner sted i vintermånedene og følgelig vil du finne de beste prisene i januar og februar, men også tidlig høst like etter at sommerturismen avtar. Hold deg unna årets to siste uker i desember da showturismen er på sitt absolutte toppunkt.

Bit dessuten merke i “Broadway Week” som finner sted to ganger årlig, i september og januar. En stor andel av showene opererer da med “2 for prisen av 1”. Jeg kan ellers anbefale guiden vi har laget om det å skaffe seg billige billetter til Broadway.

Les for øvrig også om kvaliteten på New Yorks drikkevann.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *