• Meny
  • Meny
Mest populære restauranter New York

De mest populære restaurantene i New York

Det sies at man kan spise på et nytt sted i New York hvert måltid hele livet, og aldri spise på det samme stedet to ganger. Hvilket forteller alt om det utvalget spisesteder man finner i byen, og i takt med når noen stenger dørene står noen andre klare til å starte opp igjen et annet sted.

Ikke bare er utvalget restauranter og spisesteder formidabelt, det samme er menyene og New York viser seg så absolutt fra sin beste side – også hva kulinariske godbiter angår.

Flere Michelinstjerner blant de mest populære spisestedene

Sin multikulturelle historie til tross, en av de hotteste restaurantene i New York er for øyeblikket Daniel som hovedsakelig serverer franske retter. Restaurant Daniel er tildelt flere Michelinstjerner og ligger ikke overraskende strategisk godt plassert på Manhattan, like i nærheten av det sydøstlige hjørnet av Central Park.

Noe lenger syd på Manhattan finner man en restaurant med det klingende navnet «Juni», og i motsetning til Daniel har denne restauranten et internasjonalt kjøkken. Rettene er forholdsvis rimelige med tanke på at restauranten ligger på Manhattan, og reserverer man bord litt tid i forveien kan man be om å få servert glutenfri mat når man kommer.

En annen velkjent restaurant på Manhattan er Bouley, og i likhet med Daniel har også denne et fransk kjøkken med den tilhørende elegante cuisine på menyen. En spesialitet her er den såkalte «tasting menu», hvor grupper får muligheten for å smake på flere av rettene de serverer. En både morsom og sosial måte å spise på.

Spis italiensk i Greenwich Village

Man kan ikke spise på restaurant i New York uten å prøve å spise italiensk minst én gang. Et godt sted i så tilfelle vil være Rafele som ligger i Greenwich Village, også dette syd på Manhattan. Her serveres tradisjonelle italienske retter, inkludert både pizza og pasta, slik italienerne lager dem. Rafele har også et «chef’s table» som kan være verdt å prøve hvis man spiser som en del av en større gruppe.

La Grenouille er enda en fransk restaurant, men i tillegg til den franske cuisinen serveres det også enkelte europeiske retter. Denne restauranten har en egen «up-stairs» avdeling beregnet for lukkede selskaper eller andre som ønsker å spise i fred og ro – og avskilt fra de øvrige gjestene.

Dette er også et yndet sted å gå for de mer velholdte i New York, noe som gjenspeiles både i klientellet og prisene. Standarden er svært høy, prisene der etter, men så absolutt verdt et besøk hvis man er på Manhattan i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *