• Meny
  • Meny

Hvor burde du spise i New York?

Det å definere det amerikanske kjøkkenet kan være vanskelig siden selve landet er kjent for å være en smeltedigel, og en mix av så mange ulike kjøkken. En noe lettere oppgave er å anbefale spesielle restauranter eller spisesteder i New York. La oss gå rett til tipsene!

The Spotted Pig

Dette er en gastropub i West Willage som satser sterkt på det britiske og det italienske kjøkkenet med bruk av lokale ingredienser så godt det lar seg gjøre. Kjøkkenet satser på en ganske rustikk matstil med blant annet en saftig og feit burger med roquefort. Verdt å smake er også stedets signaturrett ”Dumplings med ricotta og pesto”. The Spotted Pig har eksplodert i popularitet de siste årene, så du bør definitivt være tidlig ute med bestillingen.

Katz’s Delicatessen

I Lower East Side finner du det tradisjonelle spisestedet Katz’s Delicatessen som er vanvittig kjent for sine sandwicher med pastrami og hot dogs. Absolutt en av New Yorks hot spots dersom du vil suge til deg en klassisk, amerikansk atmosfære som ikke har forandret seg siden andre verdenskrig. Husk derimot og ta med deg billetten du får når du går inn, da du vil trenge den når du skal gå igjen. Katz’s Delicatessen har også fungert som innspillingssted for blant annet scener fra ”When Harry met Sally” og ”Donnie Brasco”.

Per Se

Om du er ”loaded” med penger, eller bare har lyst på en helt vill matopplevelse, er Per Se et absolutt must! Denne restauranten holder til på Upper West Side og får stadige pallplasseringer på kåringer over de beste restaurantene i USA. Thomas Keller er mannen bak restauranten. Menyen blir tilpasset og fornyet hver eneste dag. Prisene ligger på rundt 300 dollar for ”Chef’s tasting menu”.

Om du derimot leter etter gode spisesteder i nabobydelen Brooklyn så burde du besøke Buttermilk Channel eller General Greene som tilbyr lokale vintergrønnsaker og en av New Yorks beste Kobe burgere.

Tips: Billige hoteller i New York

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *