• Meny
  • Meny

Anbefalte restauranter og spisesteder

New York er kanskje aller mest kjent for sine storslåtte attraksjoner og majestetiske byggverk, men på spiseplanet skorter det definitivt ikke på hverken mangfold eller kvalitet. Den amerikanske metropolen har horder av alternativer å by på, enten du er ute etter enkel og rask lunsj, økologiske retter med råvarer levert av lokale produsenter eller gourmetopplevelser i toppklasse.

New Yorks beste restauranter

Blant de beste av de beste finner vi “Per Se”, en stjernerestaurant drevet av velkjente Thomas Keller. Per Se har høstet fantastiske tilbakemeldinger fra foodies verden over, samt godord fra flere av verdens største matkritikere. Konsis og målrettet jobbing i kombinasjon med svært høye kvalitetskrav har gjort at Per Se år etter år er å finne på den anerkjente topplisten til Restaurant Magazine kalt “World’s 50 best restaurants”. Restauranten ligger lokalisert ved Columbus Circle, i det sør-vestre hjørnet av Central Park. Du står mellom valget av en niretters grønnsaksmeny, niretters tasting menu eller à la carte. Ekstra kostnad for lukseriøse råvarer som russisk kaviar og trøfler. Spesielt kjent for sin signaturrett “Oysters and pearls” som består av posjerte, og kremete østers servert med sort kaviar.

I samme kategori ligger “Eleven Madison Park”, et sted som tar fine dining til nye høyder med innovative løsninger og mat som fokuserer på kortreiste råvarer fra områdene rundt New York. Restaurantlokalet kjennetegnes ved deres store takhøyde og Art Deco-stil. Prøv gjerne deres 15 retters meny som i stor grad fokuserer på smaker og smakskombinasjoner du aldri før har testet. Kjent for å introdusere ukjente elementer, der iblant det å kverne en gulrot ved bordet som gjesten så skal mikse til sin egen vegetar-tartar, eller servere en av rettene i en picnickurv. En absolutt mathøydare med utrolig gode råvarer, velkombinerte viner og en lekenhet du sjelden har opplevd maken til.

Restaurant “Daniel” er en annen godbit som år etter år mottar kjærlighetserklæringer fra kresne gastronomer. Ikke bli overrasket om du ser en og annen kjendis på et av nabobordene! Førsteklasses interiør og service, noe man også må kunne forvente av en restaurant med tre Michelin-stjerner. I tillegg til en treretters meny med mange valgmuligheter har de også en seksretters smaksmeny med blant annet sjøkreps, havabbor, andelever og kalv. Dessertene har ofte kvalitetssjokolade som en av hovedkomponentene, i tillegg til lekkerbiskener som Grand Marnier sufflé, posjerte pærer, fløyelsmyke iskremer og oster. En seksretters meny setter deg tilbake ca. 200 dollar, mens en treretters meny ligger på rundt 120 dollar. Husk å bestille bord dersom du ønsker å spise et uforglemmelig måltid hos Daniel, en virkelig stjerne som fokuserer på det franske kjøkkenet med amerikanske råvarer. Les for øvrig mer om uteliv og mat i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *