• Meny
  • Meny

Levekostnader i New York

Mange går med drømmen om å bosette seg i en av verdens virkelig viktigste storbyer – New York. Ikke bare har du uendelig med shoppingmuligheter, men du har tilgang på alt du trenger 24/7 og et mylder av attraksjoner vi alle kjenner igjen fra filmer, musikk og øvrige medium. Hva koster det så å leve ut drømmen om å bo i New York?

Leiepriser i New York

Sammenlignet med Oslo så blir fort leieprisene over 50 % dyrere dersom du vil bo i sentrumsområdene av New York. Også kjøp av leilighet ligger rundt 50-60 % dyrere enn prisene som finnes i den norske hovedstaden. En studio leilighet på fasjonable Manhattan kan du regne med å betale mellom 10.000 og 12.500 kr pr mnd for, mens du i billigere Brooklyn kan komme unna med 7.000 – 10.000 kr for samme standard.

Matpriser

Selv om leieprisene er vesentlig høyere i New York kontra Norge, så vil du spare endel på mat fra butikk og restauranter. Generelt ligger dagligvareprisene i New York 35 % billigere, og restaurantprisene 35-40 % billigere. Eksempelvis så koster en liter med melk ca 8 kroner, en kilo med kyllingfilet ligger på 45 kroner og en pakke med 20 sigaretter på 60-65 kroner.

Akkurat som i Norge så har du alle forutsetninger for å kutte matvarekostnadene dersom du handler på de billigste stedene. Trader Joe’s er en av matbutikkene i New York med relativt lave priser. Vil du handle enda billigere kan du dra til Sam’s Club eller Walmart og virkelig storhandle.

Faste utgifter og transportpriser

De faste utgiftene som strøm, gass og vann kan du regne med å betale rundt 500 kr/mnd for en liten leilighet. I sommermånedene vil naturlig nok disse prisene være lavere på grunn av mindre behov for oppvarming.

Prisen for et månedskort på t-banen ligger på rundt 570 kroner, mens en enkeltbillett ligger på 12-15 kroner. Regn med at drosjeprisene er ca halvparten av prisene i Oslo.

Totalt sett er kjøpekraften i New York gjennomsnittlig 6 % høyere enn i Oslo.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *