• Meny
  • Meny
Turist reise New York

Livet som turist i New York – disse turistfellene burde du unngå

New York er på mange måter en fantastisk by, men som de fleste andre storbyer i verden har også denne byen sine feller og særegenheter man så langt som mulig bør forsøke å unngå.

Blant annet er det viktig å huske at man ikke har lov til å hverken kjøpe, ha, eller på annen måte nyte alkohol før man har fylt 21 år i USA, så er man yngre er det helt utelukket med for eksempel en øl til maten. Selv om den som kjøper den er eldre. Dette er svært strengt og man blir nesten uten unntak bøtelagt dersom politiet oppdager det. Hva man gjør på hotellrommet derimot, er det ingen som blander seg inn i.

Velg metro fremfor taxi. Det er betraktelig billigere, og overraskende nok også langt hurtigere i langt de fleste tilfellene. Men bevares, er man først i New York skal man så absolutt ta en tur med en «yellow-cab», men for transport fra A til B er metrobanen best.

Som turist i New York vil mange ha en del av deg

Ikke slå til på «gode tilbud» på gaten! Vi har alle sett vitsetegningen med mannen som bretter ut jakka og har all verdens dingser til salgs innenfor – og joda, han finnes i New York. Spesielt rundt de større severdighetene, og alt fra klokker til billetter til diverse musikaler på Broadway tilbys. Problemet er bare at enten er varene falske eller de er stjålet. Uansett kan du nesten være garantert å bli lurt.

Har man tenkt seg ut for å se på Statue of Liberty men ikke har tenkt deg inn og opp i den, så kan man med fordel droppe de organiserte båtturene og heller velge den ordinære Staten Island fergen. I motsetning til turistbåtene er den gratis, og det er som regel heller ingen kø for å bli med.

Husk at USA har en annen type stikkontakt enn i Norge. Selve støpselet til elektriske apparater har 3 pinner, og ikke 2. Dette betyr at du trenger en reiseadapter for å bruke blant annet mobilader. En slik reiseadapter er heldigvis ikke en dyr investering. Jeg har personlig kjøpt en fra Kjell & Company som fungerer utmerket. Den kan bestilles her.

Selv om New York de senere årene er blitt betraktelig tryggere å ferdes i enn hva det var tidligere, er det likevel et par forholdsregler som er greit å huske på. Med mindre man ferdes i de typiske turistområdene bør man fremtre så lite «turistaktig» som mulig. Ikke gå rundt med kart og stort kamera på magen i det som tydelig fremstår som belastede områder og unngå mørke bakgater etter mørkets frembrudd. Hold deg i godt opplyste gater med mange mennesker på kveldstid og velg taxi fremfor å gå til og fra hotellet dersom dette ikke ligger i nærheten av de områdene du skal til.

Ikke ta piratdrosje, hvor fristende det enn kan være, og ikke bli med fremmede som vil vise deg «en super bar» eller andre lokkende tilbud.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *