• Meny
  • Meny

New Yorks lokalbefolkning – en bit av hele verden

Ettersom New York i århundrer har vært en naturlig inngangsport til resten av Amerika, er det helt naturlig at byen bærer preg av dette. Som den verdensmetropolen New York er, består den av en salig blanding nasjonaliteter fra hele verden, hvorav rundt 25% av byens åtte millioner innbyggere har afrikanske røtter, nærmere 30% kommer fra spansktalende deler av verden, mens resten er en blanding av europeere og asiater.

New York er sannsynligvis en av de byer i verden med størst mangfold av nasjonaliteter, noe som er lett synlig i enkelte bydeler, da disse hovedsaklig består av innbyggere fra andre nasjonaliteter. Gode eksempler på dette er Chinatown (som har den største ansamling kinesere utenfor Kina), Little Italy som tidligere var befolket hovedsaklig av italienere for å nevne noen.

New Yorker i hjertet

Felles for dem alle er at de elsker byen de bor i, og anser seg selv og hverandre som New Yorkere, så lenge man er født der. Da spiller etnisitet eller opphav ingen rolle.

Innbyggerne i New York hadde lenge et rykte på seg for å være både arrogante og uhøflige, men dette vil alle som kommer i kontakt med dem oppdage er feil. Den jevne New Yorker er både høflig og hjelpsom, og de er forholdsvis lette å komme i kontakt med. Spesielt etter hendelsene den 11. september 2001 har de myknet opp veldig, men det er med dem som med mennesker ellers i verden, man skal behandle dem og byen deres med respekt, så vil de være respektfulle tilbake.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *