• Meny
  • Meny

Pakkeliste for New York – hva burde du ta med?

Det er ikke mye man behøver å ta med til New York utover et velfylt kredittkort og pass, men litt avhengig av årstiden bør man selvfølgelig pakke noe tøy i kofferten.

Reiser man om sommeren holder det massevis med lett og enkelt tøy som for eksempel bukse og t-skjorte, kanskje en kortbukse til de aller varmeste dagene. Ta gjerne med en pen skjorte og sko også, da ikke alle restauranter aksepterer gjester i for uformell påkledning.

Er man kvinne kan man gjerne ta med en sommerkjole og bikini hvis man har tenkt seg på stranden.

Godt fottøy

Gode sko er et pluss da New York er stort og avstandene store, og mye av transporten baserer seg på god gammeldags vandring. Noe som kan være en belastning da underlaget stort sett består av enten betong eller asfalt.

Reiser man om høsten bør man kle seg som til høsten her hjemme i Norge. Gjerne bukse og genser, og kanskje en lett jakke til å ha utenpå. Spesielt hvis man skal på utflukter ved eller på sjøen.

Varmt tøy om vinteren

Vinteren i New York kan være både kald og streng, og da det faller mye snø (opptil 80 centimeter) skal man ta med godt med varmt vintertøy. Lange underbukser og lue er en betingelse, og på grunn av vind og høy luftfuktighet oppfattes det gjerne som kaldere enn hva man er vant til hjemmefra.

Regntøy er greit uansett tid på året, men det er ikke alltid nødvendig med støvler med mindre man er ihuga vandrer selv om regnet høljer ned.

Glem ikke reiseadapter

USA opererer med 110 Volt i strømuttaket, og 3-pins stikkontakter. Du kommer derfor til å trenge en adapter tilpasset amerikanske stikkontakter for å kunne bruke blant annet mobillader.

Dette får du kjøpt hos billige elektrobutikker for en rimelig penge. Personlig har jeg kjøpt min hos Kjell & Company. For knappe hundrelappen får du en reiseadapter som fungerer knallbra for de aller fleste elektroniske produkter. Du kan bestille den her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *