• Meny
  • Meny
Reise til New York

Reise til New York – 10 kjappe tips på veien

New York er for mange et yndet reisemål for storbyferie, og takket være den enorme størrelsen er det alltid noe nytt og spennende å se og gjøre der. Her kommer et par tips til hvordan man kan få mest ut av et opphold i metropolen, enten man kommer dit som førstereis eller som erfaren globetrotter.

Gode tips for din reise til New York:

1. Vær forberedt. New York er en veldig stor by, så jo mer man planlegger før man kommer, jo mer vil man få ut av oppholdet. Sjekk på internett hvilke severdigheter du vil se, og lag gjerne en oversikt over hvilken rekkefølge du vil se dem i.

2. Bruk kredittkort. Så ofte som mulig, og til det meste. Også hotellet og reisen hvis det kan la seg gjøre. Ikke bare er det lettvint med kredittkort, men som oftest har et kredittkort også en reiseforsikring inkludert så man ikke behøver å tegne dette ved siden av. Denne forsikringen gjelder også alt du kjøper med kredittkortet under reisen, så skulle man enten bli bestjålet eller man kommer hjem og finner ut at det man har kjøpt ikke virker, så dekkes det faktisk av denne forsikringen.

3. Husk adapter til mobiltelefonen, datamaskinen og andre elektroniske dippedutter du har med deg. Spenningen i stikkontaktene i USA er 110V, og hullene i stikkene er forskjellige, så både overganger og adaptere er nødvendige. Noen hoteller har også 220V kontakter, men har man det med hjemmefra så er man helt sikker.

4. Bestill adgang til severdighetene hjemmefra. De fleste attraksjonene har egne hjemmesider på internett og det er mulig å oppnå gode rabatter hvis man bestiller god tid i forveien. Dessuten har flere av de mest populære attraksjonene egne innganger for dem som allerede har billett, så man slipper en del kø.

5. Reis kollektivt. New York har et svært godt kollektivtilbud og mange av severdighetene ligger innen gangavstand fra en stasjon eller et stoppested for buss eller tunnelbanen.

6. Gå tur i Central Park. Ikke så mye for mosjonens skyld, men simpelthen fordi det foregår så utrolig mye der. I hvert fall om sommeren, og det beste av alt – det meste er gratis. Alt fra konserter til teaterforestillinger og en lang rekke gateartister som holder forskjellige oppvisninger.

7. Bli med på en guidet tur. En smart ting å gjøre forholdsvis tidlig under oppholdet, da man enkelt og hurtig kommer rundt til flere av de mest besøkte severdighetene, og ofte har gruppereisene en avtale som gjør at man kommer hurtig frem til dem samtidig som man får en kort informasjon om hva man ser. Så kan man heller senere dra tilbake til dem, dersom man føler for å kikke nærmere på dem.

8. Lær deg forskjellen på «streets», «avenues» og «blocks». Bygatene i New York er inndelte i såkalte «streets» og «avenues» som krysser hverandre i et mønster gjennom hele byen. Firkantene i mellom disse kalles «blocks». Disse «blocks» er ikke helt kvadratiske, så en avstand på for eksempel tre «blocks» vil være lenger den ene veien enn den andre. Så spør man en New Yorker om veien, og svaret er «three blocks», kan det faktisk være alt fra under hundre meter til langt over. Det finnes egne kart med avstandsbetegnelser påført, og de kan være svært så nyttige under et opphold i byen.

9. Spis lokalt. New York er verdensberømt for sine gode diners, og byen er så stor at man kan spise på et nytt sted ved hvert måltid, og aldri spise det samme sted to ganger. Husk å gi tips.

10. Husk regntøy.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *