• Meny
  • Meny

Leie av leilighet

Vil man bosette seg i New York, og går med tanker om å leie en leilighet i storbyen, kommer man nesten ikke utenom en av de mange utleiemeglerne som finnes.

Det anbefales på det sterkeste å benytte en slik, da de har gode kunnskaper om det intrikate juridiske systemet i USA, og vet hvilke fallgruber man bør unngå. Riktignok koster en slik megler noen kroner, men til gjengjeld ordner de stort sett alt det praktiske for deg.

Vær imidlertid svært detaljert i beskrivelsen av hva du ønsker deg, for ting som regnes som en selvfølge andre steder i verden, for eksempel innlagt varmt og kaldt vann, er ikke alltid like selvfølgelig i New York.

Velger man å reise over for selv å se etter leilighet, bør man vurdere nabolaget man har tenkt seg til nøye. Selv om New York regnes som en relativ trygg by å bo i, finnes det strøk man aller helst bør unngå, også om dagen, men dette ser man ganske fort. Områder som Queens, Brooklyn og New Jersey er ansett som gode steder å bo, og mange av de fastboende her leier gjerne ut en etasje eller to i husene sine, for å spe på lønnen med noen leieinntekter.

Grove leiepriser

Husleienivået er svært varierende, og to nesten identiske leiligheter i samme bygg kan ha svært forskjellige priser, alt ettersom hva eieren synes han har lyst på, for å leie det. ut. Vær imidlertid oppmerksom på at det ofte kreves dokumentasjon på inntekt, og det regnes som vanlig, at man ikke skal leie for mer per måned, enn 2% av årlig inntekt. Så må man vurdere størrelse og beliggenhet ut fra dette, hvilket ofte betyr at en femroms toppleilighet på Manhattan er utelukket.

Man bør også påregne et par måneders depositum og forskuddsbetaling av leie, og enkelte utleiere krever også garanti fra arbeidsgiver, eller en egen “betalingsforsikring” som sikrer betalingen. Leiepriser kan variere fra rundt 500 USD til godt over 2.000 USD, alt ettersom hvilken standard man ønsker.

Se også priser på hva hotellrom koster i New York

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *