• Meny
  • Meny

Butikker i New York

New York – mulighetenes Mekka. Dette gjelder selvfølgelig også på shoppingarenaen, der du enkelt kan bruke et helt liv på å bli kjent med Manhattans forretninger og aldri bli helt utlært. Kontrastene står sterkt i New York der du kan de se fasjonable områdene i Upper East Side og den totale motsetning i Chinatown, noen kilometer lenger sør.

Som en av verdens shopping-metropoler, er New York et naturlig kommersielt sentrum for klesbransjen. Dette ser du ved de mange flaggskip-butikkene som holder til i området ved 39th – 60th Street på den østre delen av Manhattan. New York er også et selvskrevent valg for ukjente designere som vil opp og frem.

Apple i New York

Elsker du epler? Vi tenker da på disse finurlige, tekniske produktene fra Apple. I så fall kan en tur til Apples hovedbutikk langs Fifth Avenue være verdt en titt. Apple har også et knippe andre butikker på Manhattan. Prisene ligger et godt stykke under norske priser.

Fifth Avenue er for mange New Yorks Nirvana når det gjelder shopping. Dersom du liker eksklusive motebutikker, men helst vil unngår det tunge trykket av turister bør du stikke til SoHo. Her finner du godbiter som Armani og Prada, omringet av lavere murblokker på 4-5 etasjer og en svært autentisk atmosfære.

Greenwich Village på vestsiden av Manhattan var tidligere et hippiestrøk, men har vokst frem til å bli et svært trendy shoppingstrøk med små boutiques, intime klesforretninger drevet av lokale designere, økologiske butikker og gourmetmat. Litt i samme gate er Lower East Side. Har du først tatt turen til Lower East Side, er ikke Chinatown langt unna. Chinatown passer godt om du er ute etter livlige markeder, trange sidegater, silkeprodukter, asiatiske pyntegjenstander, krydder eller hinsides gode eggrolls!

Tips til butikker

Lyst til å finne alt du trenger på et sted? New Yorks kjøpesentre innehar så mange butikker og muligheter at du enkelt kan bruke en hel dag på hver av dem. Macy’s ved 34th Street, Bloomingdale’s ved 59th Street, Saks Fifth Avenue ved 50th Street og Bergdorf Goodman er blant de mest kjente.

Et par kjappe og hotte tips til butikker helt til slutt:
– Vintageklær: Grand Street Bakery
– Ost: Murray’s Cheese Shop
– Festkjoler: Tucker
– Undertøy: Azaleas
– Sneakers: Kith

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *