• Meny
  • Meny

Washington Square Park

En av Manhattans mer kjente parker lyder navnet Washington Square Park og befinner seg i Greenwich Village, i nedre del av Manhattan. Parken er en av New Yorks 1.900 parker og fungerer i aller høyeste grad som et samlingspunkt for kulturelle begivenheter, rekreasjon og alternativ leseplass for de mange studentene som holder til i de nærliggende utdanningsinstitusjonene.

Parken er kanskje mest kjent for sitt 23 meter høye minnesmerke i marmor, opprettet for å hedre og ære George Washington, USAs første president og den første statslederen etter at den amerikanske grunnloven trådte i kraft i 1789. Presidenten er naturlig nok også personen parken er oppkalt etter. Marmorbuens nordside huser to statuer av presidenten, et svært yndet motiv for forbigående fotografer og turister.

Aktiviteter i Washington Park

Foruten å ha en historisk rolle ved å hedre den svært populære Washington, er også parken flittig brukt blant sjakk- og spillentusiaster, og som paradeplass og samlingspunkt for demonstrasjoner og marsjer. De grønne områdene blir ofte brukt av lekende familier, turgåere og lokalbefolkningen som ønsker seg til en rolig matbit i det fri.

Ikke minst egner parken seg utmerket for å ta livet helt med ro mens du titter på de mange, ulike personene som sprader fordi, enten det er travle forretningsmenn på vei til jobb, fargerike klovner eller parkens faste innslag av en fyr med sitt portable minipiano. Sommerstid ønsker du kanskje å dyppe føttene i den sentrale fontenen for å kjøle deg ned fra et Manhattan som på denne tiden kan bli tidvis intenst og dampende.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *